餐廳: 泰金鍋
資訊:

2024-04-15 47 瀏覽
呢間餐廳幾有驚喜,叫咗個穀飼肩胛牛小排套餐,一人一鍋,夠衛生,來個椰子雞湯同冬陰功湯,泰式嘅湯底之餘,仲有泰式嘅熱食,比想像中好食,海南雞飯、大蝦炒粉絲、串燒等都係我嘅至愛。最特別嘅就係可以活足水流蝦,喺個池度見啲蝦有得幾生猛,捉上嚟放落個鍋度食,雖然有啲殘忍,但呢個體驗好似真係冇咩地方做到。佢都幾多牛嘅選擇,另外蔬菜同肉丸種類都唔少,飲品都有泰式,仲俾我搵到泰式炸春卷同榴槤炸彈,味道幾唔錯。食到飽飽都唔可以忘記甜品,都有泰式嘅風味,有糕點仲有雪條,食到我津津有味。走嘅時候仲見到原來門口係一個打卡位,仲可以着住泰式嘅服裝。每人$268算係幾抵食。