餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2022-09-18 79 瀏覽
🔸冷鍋酸菜魚 (Regular) $218呢度比較出名應該就係呢個冷鍋酸菜魚~上枱嘅時候已經煮熟哂食得~賣相幾靚👍🏻魚嘅份量都幾多!但就比較薄同埋口感稔一啲,不過以呢個價錢同份量嚟講都算幾抵~鍋入面除咗鯇魚片之外,仲有寬粉、大豆芽、萵筍片等配料~(不過個人覺得寬粉可以多啲🥺 得幾條好快夾哂)湯底方面,叫咗小辣所以唔算好辣,我諗同譚仔三小差唔多🤣 都夠酸嘅幾開胃,不過就唔夠香,味道冇咩層次,如果多啲花椒香味就好~食完之後可以加湯加火鍋配料打邊爐~我就再加咗以下幾樣配料,份量都幾多,質素就正正常常~✨炸響鈴 $38✨凍豆腐 $38✨娃娃菜 $38不過加湯後味道比較單調,沖淡哂酸菜味,香辣味亦欠奉~建議如果想打邊爐嘅話,打之前食哂魚先好加湯~🔸炸小饅頭 (6個) $52炸得金黄色,賣相幾好~外脆,但饅頭略嫌唔夠鬆軟,不過熱辣辣時點煉奶都幾好食🔸黑糖糍粑 (細) $38外脆但內裡唔夠軟糯,糖粉沾得唔夠多,糖漿略為太稀🔸荔枝沙冰 $45份量幾多,味道都正常,略為甜咗啲~🔸檸檬可樂 $26正常發揮~整體嚟講,食物賣相幾好,份量都幾多~味道就不過不失,都解咗我咁耐冇食酸菜魚條癮嘅~不過想分享返令我唔
🔸冷鍋酸菜魚 (Regular) $218

✨炸響鈴 $38
✨凍豆腐 $38
✨娃娃菜 $38

🔸炸小饅頭 (6個) $52

🔸黑糖糍粑 (細) $38
外脆但內裡唔夠軟糯,糖粉沾得唔夠多,糖漿略為太稀

🔸荔枝沙冰 $45
份量幾多,味道都正常,略為甜咗啲~

🔸檸檬可樂 $26
正常發揮~

不過想分享返令我唔太愉快嘅小插曲…一入餐廳門口掃緊針咭對緊訂枱資料,就比個店員用地拖拖咗落我隻鞋度(我著涼鞋,隻腳feel到個地拖) ,仲要冇講唔好意思望我一眼繼續拖埋嚟,係另一位店員代佢講唔好意思…佢之後同我講因為餐廳12:00開門而我早咗(11:59到,見門口個牌寫營業中先入去,當時已經有另一個客喺入面),所以未準備好…服務態度方面真係有待改善🙈
2022-09-17
  • 冷鍋酸菜魚