旺角鬧市中有一處綠洲,內裡有間休閑咖啡店☕️環境以白色為主配上黃燈,感覺明亮之餘仲有種𝖶𝖺𝗋𝗆的感覺,播放住懶洋洋音樂,好舒服好𝖢𝗁𝗂𝗅𝗅 🩵🍗鹹蛋黃蛋骨雞翼 𝖧𝖪𝖣𝟨𝟪鹹蛋黃碎灑滿雞翼上,每件雞翼都沾滿鹹香味🤤入口香脆,每啖都十分滋味!🍔 牛肉芝士漢堡配薯條 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟢𝟪超大個漢堡包,牛肉好厚身,加上酸果煙肉醬汁等配搭,味道剛剛好;薯條亦炸得脆卜卜🍟🍝 蜆肉辣茄醬意大利粉 𝖧𝖪𝖣𝟫𝟪擺盤精美~蜆肉份量都算多,少少辣加上🍅蕃茄醬,酸辣口感好惹味;意大利粉咬口煙靭,掛汁力不錯👍🏻☕️ 竹炭鮮奶咖啡 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟤咖啡師十分用心,拉花好靚 😍 大家睇唔睇出係馬仔呢?入口有淡淡竹炭味,而奶味相對上較重🍹 玫瑰果香冰茶 𝖧𝖪𝖣𝟥𝟪好喜歡這杯果茶,入口有玫瑰香味🌹味道清新最適合解膩小店名字 𝖯𝖺𝗎𝗌𝖾 𝗂𝗍,顧名思義是「停下來」,在鬧市有一片小綠洲,可以緩慢生活節奏🌿一塊落地大玻璃,隔絕了煩囂急躁。走前發現兩張海報,原來小店有咖啡拉花班,有興趣朋友可以去試下🩷

鹹蛋黃蛋骨雞翼

🍗鹹蛋黃蛋骨雞翼 𝖧𝖪𝖣𝟨𝟪
鹹蛋黃碎灑滿雞翼上,每件雞翼都沾滿鹹香味🤤
入口香脆,每啖都十分滋味!

🍔 牛肉芝士漢堡配薯條 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟢𝟪

蜆肉辣茄醬意大利粉

🍝 蜆肉辣茄醬意大利粉 𝖧𝖪𝖣𝟫𝟪

竹炭鮮奶咖啡

☕️ 竹炭鮮奶咖啡 𝖧𝖪𝖣𝟦𝟤

玫瑰果香冰茶

🍹 玫瑰果香冰茶 𝖧𝖪𝖣𝟥𝟪
好喜歡這杯果茶,入口有玫瑰香味🌹味道清新最適合解膩

鹹蛋黃蛋骨雞翼
蜆肉辣茄醬意大利粉