2023-11-12 12 瀏覽
今日去旺角行街shopping,朋友話上次食左間石板燒牛肉麻麻地好失望,唯有揾返間有質素既滿足下佢,上openrice 見到原來御石燒可以自己燒,想幾成熟都係自己話事,就同左佢一齊去食門面簡單,一睇就知食石燒牛,午餐有午市推介又平又抵食,但我地今次為石燒牛而來,當然食返石燒牛午餐時間黎到坐滿晒人,咁即係唔使驚中伏,我地發現每個人都係點鍋物同石燒,即刻睇下餐牌先,呢度可以用QR code點餐,方便我地跟大隊,點左一個野菜牛肉鍋同一個御燒極上級吉列牛,咁就可以試晒兩款一上菜就感受到火辣辣既温度,牛肉鍋因為只需要等湯底滾起就食得,我地就動手燒牛肉先因為用石板係長時間保温,所以熱得慢,唔怕牛肉一放上去即刻過熟佢會比一片牛脂肪等食客塗係石板,一陣燒牛肉就唔會”痴“底,夠貼心我地即刻動手塗滿油就放上去燒,牛肉睇顏色好新鮮,肥瘦相間但肉佔大部分,呢個部位先係最嫩最好食,外皮香脆,内裏肉香又有油脂,諗起都覺得正,我中意食熟d,但朋友嫌太熟肉會好”鞋”,所以各有各燒,但都食到自己想食既野如果唔識點燒,佢有圖片指示教食客,簡單易學成個餐有成十一塊牛肉,牛肉新鮮又厚肉,呢個價錢真係好抵食燒完配埋個燒汁真係食
牛肉野菜鍋加蛋
御燒極上級吉列牛

如果唔識點燒,佢有圖片指示教食客,簡單易學
御燒極上級吉列牛
成個餐有成十一塊牛肉,牛肉新鮮又厚肉,呢個價錢真係好抵食
燒完配埋個燒汁真係食多兩碗飯

牛肉野菜鍋

燒好牛肉,個野菜牛肉鍋剛剛好可以食,牛肉份量不算好多,但肉質都可以,主要係野菜配料份量多,有菇類,有菜,有芋絲,只食肉不食菜都唔太健康,兩個人點兩個餐一齊食就可以平衡返

呢間既質素同份量都唔錯,好欣賞佢牛肉可以完全係食客決左點燒,滿足唔同人既要求,值得下次再黎
2023-11-11
牛肉野菜鍋加蛋