好慶幸我身邊有一班志同道合都好鍾意打邊爐嘅朋友。👭👬每次出嚟gathering諗唔到食乜,都總有人提議去打邊爐。😆近年來興起養生火鍋,打邊爐都要打得健康!🥰所以我哋今次就揀咗大笪地最出名嘅花膠雞湯底💓💓個煲入邊有好多舊花膠,舊舊都幾大舊,己有份量!絕對唔係Hea啲客既🤤雞湯湯底好濃郁,feel到佢煲咗好耐🤪我哋都飲完一碗又一碗,停唔到咀!每人起碼飲咗三四碗😅飲完之後,叫侍應行過嚟加湯😌之後就真正開始打邊爐啦!叫咗手打墨魚滑,幾碟肉同埋一啲餃。質素都幾好唔錯😚😚手打墨魚滑好有𡁻口👍🏻👍🏻價錢相宜份量都幾足👌🏻當晚侍應推介新鮮鮑魚☺️我哋全部都係好鍾意食海鮮嘅人所以就決定試吓!好彩有叫到咋😆因為真係好好鮮味!又夠大隻又夠新鮮!落咗大概5分鐘就食得👌🏻可能因為真係新鮮所以肉質好彈牙💓好想encore多一碟,不過都係留返個肚食其他嘢啦🤪總括嚟講,大笪地係好食嘅😍如果你想一班人好開心咁樣打邊爐,食吓好嘢傾吓計吹下水👭就建議你預早book定因為都好full😌最後埋單一人$400左右,食到超級飽!*不過唔建議嗌魚皮😒😒因為原來佢係一包現成魚皮即係超級市場可以買到嗰啲。。。😑😑😑
好慶幸我身邊有一班志同道合都好鍾意打邊爐嘅朋友。👭👬
近年來興起養生火鍋,打邊爐都要打得健康!🥰
所以我哋今次就揀咗大笪地最出名嘅花膠雞湯底💓💓
花膠雞湯底

雞湯湯底好濃郁,feel到佢煲咗好耐🤪
我哋都飲完一碗又一碗,停唔到咀!
每人起碼飲咗三四碗😅

飲完之後,叫侍應行過嚟加湯😌
之後就真正開始打邊爐啦!
叫咗手打墨魚滑,幾碟肉同埋一啲餃。
質素都幾好唔錯😚😚
手打墨魚滑好有𡁻口👍🏻👍🏻
價錢相宜份量都幾足👌🏻

當晚侍應推介新鮮鮑魚☺️
我哋全部都係好鍾意食海鮮嘅人所以就決定試吓!
好彩有叫到咋😆因為真係好好鮮味!
又夠大隻又夠新鮮!
落咗大概5分鐘就食得👌🏻

總括嚟講,大笪地係好食嘅😍
如果你想一班人好開心咁樣打邊爐,食吓好嘢傾吓計吹下水👭
就建議你預早book定因為都好full😌

最後埋單一人$400左右,食到超級飽!

花膠雞湯底
  • 花膠雞煲