2021-09-25 54 瀏覽
早幾日女人話要食韓燒,近近地又去了旺角間喜來稀肉。好彩去到仲有幾張枱淨,無book枱都可以即時入座。去韓燒最緊要的係環境,坐得迫抽油煙機吸唔切,就會好大煙。之前都嚟過呢間餐廳,地方好大,而且枱同枱之間的距離唔會太近。如果唔想揀,可以食已經齊集不同位置的肉,套餐仲有韓牛可以揀。不過呢到的拼盤係無豬+牛的組合,如果大家想食齊牛肉同豬肉,一係要食兩個拼盤,一係就散叫。其實散叫的款式都有好多選擇,無拼盤的限制,大家食咩食幾多都可以有得揀。個水冷麵好快就到,個麵的粉量都唔細,用嚟墊底一流!其實我都幾鍾意食韓式冷麵,冰涼的麵,配埋酸酸辣辣的泡菜,個組合都幾夾。今次叫了兩份肉,喜來烤肉係牛肉,卷成朵花都幾有心思。佢雖然無雪花的油膩感,但肉質結實、肉味較濃郁。今次揀的都係餐牌上有手指公工推介的,呢份喜來五花肉的脂肪適中,我自己食得太油好易肚痛,呢份的五花肉就恰到好處,有油香之餘,仲有肉食。無論豬定手,都切得薄薄的,一放係鐵板好快就熟,大家要燒的時候要留心。係餐廳有三款煎餅:薯仔餅、海鮮泡菜餅,及海鮮葱餅,3款都係$90。女人唔多辣得,所以我們叫了份海鮮葱餅。煎餅份量幾大,而且麵粉唔會太多,不錯。食物整

喜來烤肉

喜來五花肉

海鮮葱餅

食物整體都好滿意,員工都好幫得手。唯一挑剔的係,餐廳整個豬牛拼盤會更好,咁食到的肉會更多款式。
喜來烤肉
喜來五花肉