2024-02-21 258 瀏覽
成日都覺得旺無咩食,同埋覺得樓上cafe 果類舖頭好普通,但今次機緣巧合下到坊旺角樓上cafe,都令我改觀哂。餐廳位置寬敞,食物種類都多!同朋友一齊食都試到好多唔同款食物😚1️⃣凱撒沙律🥗個凱撒沙律好特別用一個玻璃罐裝住🫙,上埋鋪上煙三文魚🐟,原來沙律醬料已經撈好,倒出黎就可以食到,同埋佢地有埋凱撒沙律獨有嘅半生熟蛋🥚,超好味😋2️⃣香草白酒芝士藍青口配法包🍲🥖藍青口都好大隻,又新鮮,而且芝士醬勁厚身😍,將麵包沾上勁香濃白酒味嘅芝士🧀🥂,超好味!3️⃣炸椰菜花🥦第一次食炸椰菜花😍,椰菜花炸到金黃色脆卜卜😳,咬落去食到菜嘅質地又有香脆嘅口感,絕對係一款健康零食,哈哈!4️⃣水牛城雞翼🍗水牛城雞翼都炸得剛好!外脆內軟😋,沾埋酸忌廉就更加好食!5️⃣燒花魚一夜干🐟一夜干都比得想像中大條😳,肉質鮮甜又唔腥🤩6️⃣西班牙海鮮飯🥘主食叫左個海鮮飯🥘,海鮮料都絕不吝嗇,而且蕃茄醬汁🥫都夠濃郁😋,飯粒又粒粒鮮明火喉剛好!7️⃣伊比利亞煙燻豬架🐖佢嘅豬架都非常推薦!煙燻味勁重,豬架肉質厚但非常軟淋,食落去淡淡肉🤤,仲會有煙燻味嘅餘香!另外油脂分布都平均👍🏽,配埋墊底嘅薯蓉同蔬果,可以中和豬架嘅油膩感😋8️⃣青檸鹹檸檬梳打🍋/薰衣草蜜糖

1️⃣凱撒沙律🥗

2️⃣香草白酒芝士藍青口配法包🍲🥖

3️⃣炸椰菜花🥦

4️⃣水牛城雞翼🍗
水牛城雞翼都炸得剛好!外脆內軟😋,沾埋酸忌廉就更加好食!

5️⃣燒花魚一夜干🐟
一夜干都比得想像中大條😳,肉質鮮甜又唔腥🤩

6️⃣西班牙海鮮飯🥘

7️⃣伊比利亞煙燻豬架🐖

8️⃣青檸鹹檸檬梳打🍋/薰衣草蜜糖梳打🍯/熱情果接骨木花茶🍹
飲品款式都有好多選擇,同埋飲品調配勁有心思,就好似接骨木花茶用傳統中式花樽⚱️,配搭裝飾花,成件事好睇得黎仲要好飲😆

總括黎講,餐廳食物同飲品都好多選擇,亦感受到廚師用心炮製,後來發現佢地不定期有live music 同 新增唔少cocktail ,要約定朋友再黎!
2024-02-15
  • 西班牙海鮮飯