最近天氣又熱又焗🥵🔥胃口唔係太好嘅時候就最適合食啲輕食,例如餃子🥟!所以今次就嚟到三一餃子開餐啦😋之前已經喺中環分店食過一次,所以今次返嚟再食多次~#冰花炒手💰$58顧名思義,就係餃子x炒手🤣餃子上面有蔥花、蒜粒🧄同埋紅油。可能我自己都係鍾意傳統啲嘅食法,即係點豉油之類嘅醬,所以我覺得呢個冰花炒手雖然幾特別,但下次未必會特別想encore。不過都好食嘅~所以一試無妨😋#韭菜蝦皮豬肉餃 (10隻)💰$52呢個煎餃🥟十分好味🥹首先餃子嘅皮非常薄,然後嗰底煎得好脆,但入面嘅餡依然非常juicy多汁💦豬肉亦都絞得好好,唔會有筋攝🦷,最重要係入口仲係熱辣辣🔥食嘅時候要小心啊~環境方面,旺角鋪頭比較大同埋坐得都算舒服,牆上面有唔少應援物同埋設計特別嘅海報。整體嚟講,係唔錯嘅體驗同埋會再再encore😆

冰花抄手

#冰花炒手
💰$58

韭菜蝦皮豬肉餃

#韭菜蝦皮豬肉餃 (10隻)
💰$52

2024-05-10