2015-11-09 1308 瀏覽
不久之前見到朋友臉面上載左一張咖喱配農夫包既相,覺得好得意,好鍾意食咖喱既我梗係搵機會黎試下啦。位於旺角熟食中心既澳門翠苑茶餐廳,朗豪坊行過去都係2分鐘左右,平日夜晚7點鐘黎到,淨返既位唔係咁多,都係要等下架啦,而咁多間食店當中,最吸引既當然係呢間澳門翠苑茶餐廳啦。雖然係係熟食市場裡面,但係叫完野食唔使自己拎,仲有專人送餐添,除此之外呢到都算幾乾淨添。睇過餐牌之後,唔洗諗就已經決定叫呢個咖喱雞農夫包啦。等左10分鐘左右,終於有得食啦。一個餐有農夫包配雞,咖喱汁,飲品,仲有羅宋湯。個餐送到上黎既時候,真係嚇左一跳呀,好大個包呀,仲要有鍚紙包住,咖喱汁另上,最貼心既係有埋手套,方便客人用手食包,比某著名美式炸雞快餐店更加貼心呀。我急不及待就打開左個包,個包中間有個洞,好似一隻碗咁,入面有好多雞,無十件都有八件呀!個包外脆內軟,一路食一路係到點D咖喱汁,正到爆呀。羅宋湯料落得夠足,仲要好夠蕃茄味,一向都鍾意食蕃茄既我真係覺得佢好好飲。其實一個餐對於一個女仔黎講份量真係有D多,2個女仔Share就差唔多啦。