2024-02-16 59 瀏覽
<Hong Kong🇭🇰•Mongkok>“咬我唷!生死戀蒸馬友”😎最近都約團年飯開年飯,有朋自遠方來,緊係食香港嘅地道菜!喺砵蘭街搵食,唔一定淨係叫雞,仲有雞、牛、羊、豬!羊肚菌燉湯牛肚菌燉湯特別清甜,足料仲有雞腳龍眼肉!脆皮蜜椒金薯牛柳粒Sooo juicy!!蜜汁牛柳粒粒粒香,粒粒嫩!唔好睇小薯仔粒啊,薯仔粒金黃焦脆,甜香不得!生死戀蒸馬友這個名字真可愛🤣蒸魚真係要趁熱食,馬友新鮮,蒸得剛剛好,魚肉香滑不得!生馬友+死馬友(鹹魚)配搭,簡單嘅蔥油上面,撈飯又食多一碗啦!鐵板燒脆皮鹹豬手大排檔必食嘅鐵板燒豬手!夠晒鑊氣!豬手香脆鹹香送啤酒一流啊!仲有嫩薑食多兩嚿肉都可以解膩唷芥菜鹹排骨煲下火啊!芥菜排骨煲識食嘅都知道正!芥菜排骨煮得軟腍腍入味,鹹鹹甘甘,火氣重啱晒!嚟緊去砵蘭街又有一個着腳地啦😋砵蘭街小廚📍砵蘭街163號地下#砵蘭街美食 #旺角美食#砵蘭街
<Hong Kong🇭🇰•Mongkok>
“咬我唷!生死戀蒸馬友”

羊肚菌燉湯
牛肚菌燉湯特別清甜,足料仲有雞腳龍眼肉!

脆皮蜜椒金薯牛柳粒

生死戀蒸馬友