餐廳: Amplifier Restaurant (花園街)
資訊:

2021-07-07 236 瀏覽
今次揀呢間樓上餐廳嘅原因係朋友介紹話呢度嘅威靈頓牛味道唔錯,價錢唔貴值得一試。▫️威靈頓牛柳 (HKD388) - 5小時慢煮美國威靈頓牛柳,賣相吸引,粉嫩嘅牛扒外面包著金黃色酥皮。牛扒好軟熟,美味非常😋 印象中好多餐廳嘅威靈頓牛係全份上,對兩個人嚟講份量會多咗少少。呢間餐廳竟然有提供二人份量,食完仲可以試吓其他食物添。▫️特色小食拼盤 (HKD178) - 一個拼盤有5款小食,其中三款係炸物(炸洋蔥圈、炸脆魚手指、酥炸軟殼蟹)。最估唔到嘅係連燒豬肋骨都有。炸物一放入口就知係新鮮炸起;水牛城雞翼上嘅醬汁火辣惹味,真係令人食唔停口㗎。▫️脆炸魚手指 (HKD108) - 小食拼盤裡面三款炸物都可以散叫。我哋再叫多碟「脆炸魚手指」,因為有人食完小食拼盤後話個魚手指炸得香脆又好味喎😆😆餐廳裝潢以搖滾音樂作主題,店內紅牆磚上可見到唱片封套、唱片及結他掛飾。深木色檯凳、灰啡色地磚配紅牆磚,有懷舊嘅感覺。雖然餐廳係位於一樓,但地方夠闊落,適合同幾個朋友去食飯吹水呢。

威靈頓牛柳
威靈頓牛柳