2024-05-11 37 瀏覽
今日出咗旺角去咗一間烘焙店,聽人講話呢間嘅布甸蛋撻好好味,所以專登過嚟買,我仲睇咗好耐😂,除咗布甸蛋撻出名之外,另外見到有拿破崙切餅,仲有見到蝴蝶酥,蛋捲,好靚嘅蛋糕,麵包之類…買咗返去同同事一齊share食😋極力推介,呢個布甸蛋撻真係好好食,啲同事都話好食,佢個蛋味好香濃,食落去呢其實唔係似布甸,我覺得有少少似葡撻嘅感覺😂而外皮呢我覺得似食曲奇皮,甜度適中,而且係king size好大個😂如果一個人食一個真係好飽,所以share食啱啱好😂又可以試多啲嘢拿破崙切餅:每一層都好鬆脆,好多cream😂而且又係好大個😂呢個呢就一個人食好啲,因為如果攞把刀切嘅時候就會都幾難切😂我仲同我老闆講話我自己食晒一個😜蝴蝶酥:呢個又係好好食ga ,做得好鬆脆😚蛋捲:好香好脆,帶有少少蜂蜜味幾特別土耳其包:我覺得麵包好軟熟,而且入邊嘅腸仔係煎過,所以會更加香

蝴蝶酥:呢個又係好好食ga ,做得好鬆脆😚

蛋捲:好香好脆,帶有少少蜂蜜味幾特別

2024-05-09