茶聊一直都係想試既cafe💛💛但依種打卡able 既又驚傾唔耐甘岩平日lunch,就可以一試啦飲品都有兩大版,款款都好吸引我地兩個人最後揀左一款沙律,一個飯,一個bendict, 兩杯野飲,試多d 唔同既野每人會送餐湯,甘荀南瓜湯,甘荀味比較重,質地杰身,好岩天氣凍又肚餓,暖一暖個肚先大蝦沙律配埋百香果汁好fresh, 而且甜甜酸酸好開胃~~菜好新鮮,大蝦又夠彈牙同都幾有蝦味,比普通雪藏蝦好食好多牛油果甘夾埋d 菜食, 健康得黎又無甘易滯benedict 隻蛋好漲,一切開就流哂蛋汁配埋個荷蘭汁同牛油果醬,好好食個底既鬆餅都唔會好韌好乾同硬反而係鬆軟既,整體夾得好好最後上埋個十穀飯,成餐飯都覺得自己食得好健康十穀飯整到類似risotto 甘,蕃茄味好入味,而個十穀飯都係偏硬身有咬口配埋d 海鮮係唔錯,份量估唔到甘大,真係多一個黎食都夠熱水果茶一上台我地都嚇親,好大杯又勁多生果百香果茶底甜酸味正,但又唔會太甜,岩岩好依款髒髒奶茶見到同場都好多人叫左黑糖珍珠黑糖味夠,珍珠又彈牙煙韌,好好食鮮奶底加埋黑糖就岩岩好,唔會好甜我地係度食左好耐慢慢嘆,享受依餐甘豐富既lunch
茶聊一直都係想試既cafe💛💛

但依種打卡able 既又驚傾唔耐

甘岩平日lunch,就可以一試啦

飲品都有兩大版,款款都好吸引

甘荀南瓜湯

藜麥大蝦牛油果沙律

大蝦沙律配埋百香果汁好fresh, 而且甜甜酸酸好開胃~~

菜好新鮮,大蝦又夠彈牙同都幾有蝦味,比普通雪藏蝦好食好多

牛油果甘夾埋d 菜食, 健康得黎又無甘易滯

煙三文魚牛油果benedict

benedict 隻蛋好漲,一切開就流哂蛋汁

配埋個荷蘭汁同牛油果醬,好好食

個底既鬆餅都唔會好韌好乾同硬

反而係鬆軟既,整體夾得好好

有機十殼飯配海鮮

最後上埋個十穀飯,成餐飯都覺得自己食得好健康

配埋d 海鮮係唔錯,份量估唔到甘大,真係多一個黎食都夠

水果茶

熱水果茶一上台我地都嚇親,好大杯又勁多生果

百香果茶底甜酸味正,但又唔會太甜,岩岩好

髒髒黑糖珍珠鮮奶

依款髒髒奶茶見到同場都好多人叫左

黑糖珍珠黑糖味夠,珍珠又彈牙煙韌,好好食

鮮奶底加埋黑糖就岩岩好,唔會好甜

我地係度食左好耐慢慢嘆,享受依餐甘豐富既lunch
2020-12-03
甘荀南瓜湯