自從認識了另一半後,就好多時在旺角油麻地一帶行街食嘢,某日行經廣華街發現了一間日式牛扒餐廳,價錢超誘人😍家人話「之前食元朗個間2百幾3百」而廣華街呢間最貴的套餐則無需2百😚既然有間咁抵食當然約埋小妹媽媽一齊食啦🤭,御石燒有多款選擇,每款都幾吸引🤩小妹揀咗《御燒極上級吉列牛》;小妹媽則係《御燒極嫩牛舌芯》。套餐包白飯或椰菜絲沙律,飲品要另外加錢,當然食住熱辣辣美食、飲啖汽水特別爽❣️每次都覺得吉列牛好神奇,究竟吉列外皮係點整呢🤔今次都好好食,火🔥又夠猛,同埋睇住啲火舞動都好靚😊,牛舌芯好嫩同份量多,石燒時伴隨肉食與油擦出的’滋滋聲‘,令成件事特別美味🤤先用已給予的油脂均勻塗滿已預熱石板,然後夾走油脂放一旁,再放上吉列牛每邊燒3分鐘,燒至焦香,燒好後可根據自己喜好沾醬或配鹽一齊享用🫶🏻;而牛舌芯則比較快熟,小妹建議燒耐啲就易咬啲,但都係跟個人喜好啦❣️

御燒極嫩牛舌芯
御燒極上吉列牛