2023-03-23 674 瀏覽
今日去公司附近嘅 #旺角熟食市場 搵嘢食😋。熟食市場真係好多平靚正嘅嘢食架,遲啲再介紹多啲先!😍之前都食過呢間茶餐廳嘅農夫包,覺得幾好食,所以今日就嚟試下佢嘅下午茶餐。因為我哋有幾個同事🚶🏻,所以嗌咗幾樣嘢試吓。「西多士配薯條」🍞🍟($34)首先講吓份西多士先,外賣盒裏面剩係得半舊多士,份量好少,兩啖就已經食晒。花生醬同蜜糖都俾得唔夠多😞,配埋多士嚟食完全唔夠。而啲薯條雖然炸得好脆,但係裏面係空心嘅,好似食緊空氣咁😫。「咖喱角拼薯條」🍟($34)雖然寫到明得三舊咖喱角,但係感覺上份量好少,唔係咁抵食。咖喱角嘅質素好普通,係出面買到嘅貨色,食落好乾同冇乜餡,而個薯條都係一樣,唔係咁好食😩。「瑞士汁雞髀撈公仔麵」🍜🍗($37) 公仔麵份量都夠嘅,大大份而且都幾好食。隻雞髀滷得好香好入味,煮得唔太老,亦都冇乜雪味❄️。成個餐整體感覺唔錯,而且$37都唔算貴,幾抵食👍🏻。「五香肉丁煎蛋米」🍳 ($34)係一碗普通嘅米粉,五香肉丁少少辣,配埋米粉都唔錯,不過不失😲。煎蛋就仲有啲流心,咬落仲有啲蛋液流出嚟。

「西多士配薯條」🍞🍟($34)

「咖喱角拼薯條」🍟($34)

「瑞士汁雞髀撈公仔麵」🍜🍗($37)

「五香肉丁煎蛋米」🍳 ($34)