2023-09-26 1452 瀏覽
因為好耐冇食西餐所以想喺睇戲前搵間就腳嘅西餐廳食下💞👀 原來旺角波鞋街嗰邊開咗間新嘅餐廳,見時間都ok就人咗去食。入到去覺得環境好企理✨,光線好明亮而整體嘅裝修都以白色為主☁️,所以睇落好舒服🤍 有別於一般裝修比較fancy嘅餐廳我地點咗兩個主食,分別係 All Day Breakfast🍳🥓 同 南瓜雞胸 Risotto🎃🥘,仲叫咗款炸魷魚圈嘅小食🦑,而嘢飲方面就叫咗 Vanilla Latte ☕️ & Matcha Latte🍵🍳🥓 All Day Breakfast食過唔少 all day breakfast 但依間整得好出色!特別鐘意兩隻煎蛋,一上檯見到兩隻金黃色嘅蛋黃就已經流曬口水🤤 襯埋煙肉嘅鹹香+香腸嘅彈牙口感,真係一流嘅配搭😍 晚市但100蚊都唔駛,而且份量好多🤰🏻,如果嚟到真係推薦你叫🌟🎃🥘 Pumpkin Risotto因為最近開始做gym,所以想點個健康少少嘅餐🐔 雖然係雞胸,但唔好以為咁就好寡!!  南瓜汁同Risotto好夾,調味令到雞胸都變得好惹味😍 如果想食得健康啲嘅記得點依個啦❣️🔥🦑炸魷魚圈好耐冇食過咁高質嘅炸魷魚圈,食落去外脆內軟,同埋好肯定係啱啱炸起因
🍳🥓 All Day Breakfast
🎃🥘 Pumpkin Risotto
🔥🦑炸魷魚圈
好耐冇食過咁高質嘅炸魷魚圈,食落去外脆內軟,同埋好肯定係啱啱炸起因為食落去食辣辣🥵 但完全唔會油淋淋,佢好大兜但我地兩個人都好快食曬😚
matcha latte
☕️🍵兩杯Latte都好好飲~尤其matcha嘅甜度啱啱好💞
而Vanilla嗰杯嘅拉花好靚🤩 後尾睇IG先留意到原來佢地有提供基礎手沖咖啡班/拉花班😍我都心思思準備去報名😆
Pause It 喺旺角同炮台山都有分店,經過嗰度記得要去幫襯啦~🌟
📍旺角奶路臣街17號THE FOREST地下G11號舖
📍北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下18號舖