2017-02-25 406 瀏覽
同一班朋友係附近食完晚餐,意猶未盡~所以去左食甜品行過去見到間鋪頭咁旺就揀左佢~我覺得呢個係我地叫既野入面最好味既,有芒果肉+芒果雪糕+小丸子+水晶珠+龍眼肉口感好豐富!好味道!間唔中食到啲龍眼肉感覺仲好清新!推介對於愛榴槤既我,當然要一試佢個椰皇no.1 榴槤女皇 一聞就好香榴槤味,佢有榴槤肉+椰皇燉蛋白+水晶珠,仲加左椰汁底~不過因為榴槤太濃味,所以已經唔係好食到燉蛋白+椰汁味水晶珠燉完變左西米露咁既質地呢個終於可以試到椰汁同燉蛋白味~ 都幾香既!但配芒果冇咩特別~ 略嫌椰汁俾太多,少啲椰汁多啲燉蛋白就好朋友仲叫左呢個,都好好味,加紅豆+$6,原本$32~ 有芒果肉+椰果+水晶珠+蘆薈+清心丸又一豐富口感之作!呢個唔記得影相,因為太遲黎試左佢個新品,好似好滋潤咁,但點知好失望,好淡冇咩味都係其他甜品好食啲!呢間甜品店人氣高,好旺,所以變左食完好快俾侍應清左張枱,急急腳走~ 傾唔到好耐計 但啲甜品係唔錯既!
同一班朋友係附近食完晚餐,意猶未盡~所以去左食甜品
行過去見到間鋪頭咁旺就揀左佢~
金玉滿堂
口感好豐富!好味道!間唔中食到啲龍眼肉感覺仲好清新!推介
榴槤女皇
對於愛榴槤既我,當然要一試佢個椰皇no.1 榴槤女皇
水晶珠燉完變左西米露咁既質地
芒果大王
椰汁香芒清心丸+紅豆
又一豐富口感之作!
蘋果燉雪耳百花蜜
呢個唔記得影相,因為太遲黎
試左佢個新品,好似好滋潤咁,但點知好失望,好淡冇咩味
都係其他甜品好食啲!

2017-02-24
$40 (宵夜)
金玉滿堂
椰汁香芒清心丸+紅豆