2016-02-17 861 瀏覽
最唔鍾意情人節與人迫親飽,又要食貴嘢,又要跟人迫,好討厭所以我決定同女友提早食情人節大餐係面書見到一個post 有關羊架,我與女友又好喜愛食羊,所以決定嚟呢度並渡我們嘅第3個情人節了~入到去其特別,因為有張波台係度,好似係美式卓球,仲有好多畫掛咗係牆上面,唔知店長係咪喜愛篤波嘅畫家呢?先睇睇餐牌,都好豐富,好多野食!選咗個2人餐,先來咗個廚師沙律頭盤,個沙律有三文魚,蝦同巴馬火腿蜜瓜。蜜瓜好新鮮!但如果多少少就好!呢一個湯真係好味道到爆炸,黑松露味入味到極致,仲好有口感,好多菇可以一路飲一路食,佢啲菇唔係"胡仔"咁爛,仲可以畀你咬吓咬吓咁,正喎跟住就係一個未到正餐嘅頭盤,pizza~佢個pizza 要讚嘅係做到燶邊,好脆口,好香口,但味道都偏酸,唔喜愛食酸味pizza 人士注意喇。跟住落嚟終於到正餐喇,先講一講佢嘅個原條魚,熟嘅程度啱啱好,入口好滑口。原條上先頭仲諗住會驚佢鯹,好彩一啲都唔鯹,真係幾好食。但好似有啲dry,或者應該加啲茄汁伴一伴。後係最正嘅羊架,要咗7成熟,一切開啲肉,肉汁仲好豐富,係咁濟出嚟。表面就好香口,一睇知佢哋個爐高火整過,屋企真係做唔到呢個效果。入口羊味好重,
最唔鍾意情人節與人迫親飽,又要食貴嘢,又要跟人迫,好討厭

所以我決定同女友提早食情人節大餐

先睇睇餐牌,都好豐富,好多野食!選咗個2人餐,
沙律,有ham,有蝦
98%菇湯
跟住就係一個未到正餐嘅頭盤,pizza~
pizza
龍利魚
入口羊味好重,但又唔會好"So" 唔似打邊爐啲羊咁,係似有羊味嘅 美國頂級肉眼質感。
但一人一份,配合埋又真係好夠食。
羊架
題外話/補充資料: 情人節晚餐,都唔會遇佢平,最緊要食餐好嘅,今日嚟呢度食價錢又唔算貴,但佢個頂級羊架係唔錯,同加上環境同其他食物質素好高,所以都可以話值回呢個價錢。 情侶拍拖真係可以嚟呢度一試。
2016-02-11
情人節