2020-12-17 414 瀏覽
難得去開西環海旁,就想搵個地方嘆吓啤酒chill下,西環本身都開咗好多間酒吧,不過飲手工啤酒嘅就唔算好多,而little creatures喺澳洲開過嚟,都幾出名㗎。坐低揀手工啤酒都研究咗一陣子,因為佢嘅選擇非常多,而且味道嘅範圍都非常廣闊。我本身就比較鍾意果香味重嘅手工啤,所以最後就叫咗Juciebox。佢係用咗橙皮,芒果同木瓜去釀製,初初以為會係偏酸,但係原來佢係偏重苦味嘅啤酒,飲嘅時候會聞到微微嘅果香,有驚喜,唔錯見有少少餓,不過佢食物選擇唔多,最後嗌左煙三文魚bagel。但呢個就令人有少少失望,因為個bagel係凍嘅,好硬,冇咗bagel應該有嘅軟熟同煙韌。炒蛋亦都冇話有任何嘅調味,煙三文魚就普通超市貨,唯一可取嘅就係個cream cheese我睇返佢嘅lunch同dinner Menu分別都幾大,dinner menu啲嘢食吸引好多,所以如果想一路嘆啤酒,一路食餐好嘅,就可能要夜晚嚟。

2020-12-05