2021-11-01 182 瀏覽
婆婆珈琲屋主要係食日式輕食,佢既三品/四品/五品定食都幾受歡迎,而晚餐就有四款唔同既定食選擇。呢度既除左用餐既位置之外,仲有個雜貨店,食完野都可以行下,有好多日系手作、茶具同埋唔同既精品賣🥰店鋪係行日式復古風,食物既擺盤都好靚,啱曬黎打卡😍不過個人覺得呢度既價錢略為進取左啲。1⃣️金平牛肉定食($138)一坐低店員會擺低兩杯水,一杯係青瓜水,一杯係蝶豆花水,都幾清新😌定食包括胡麻波菜、啤酒柚子蘿蔔漬、溏心蛋、麵豉湯。特別鍾意佢既醃蘿蔔,酸酸甜甜好開胃。另外溏心蛋都好有驚喜🤩食落帶酒香同甜味,做得唔錯!金平牛肉醬汁唔會好濃味,微辣,入面仲有啲爽脆既蓮藕片。另外白飯配上一粒梅子,就咁食都幾酸下🙈但係伴飯食都唔錯,解膩一流!  2⃣️北海道三文魚奶油燉菇定食($148)個醬汁夠結身,食落係甜甜地,帶鮮味🤤入面仲有啲煮淋既薯仔、菇、西蘭花。呢個醬汁送飯食真係好正👍好推薦呢款!同係出面食到既真係有唔同!

1⃣️金平牛肉定食($138)
胡麻菠菜
清酒溏心蛋
金平牛肉
金平牛肉定食

2⃣️北海道三文魚奶油燉菇定食($148)
北海道三文魚奶油燉菇定食
胡麻菠菜