餐廳: 鐵板燒海賀
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2012-05-11 91 瀏覽
約了人在尖沙咀傾生意、友人一早訂咗檯。對於我來講...食盡香港各大鐵板燒、無乜邊幾間可以叫我 "安哥" (encore) ,今次睇吓呢間掂唔掂 環境不俗:180度維港景色、樓底高、有壽司 bar、鐵板檯、散坐及私家房招呼:不過不失、有笑容 (而家好難得)最後我哋柯打咗自選午餐 (主菜要美國頂級牛柳) $218、埋單及加一 $480一問之下、原來長谷川師父是日本海賀的開國功臣 、而且還帶同佢徒弟一齊嚟...勁!!!高居臨下欣賞維港景色,心情都靚D午餐有不同的套餐...Hasegawa set Course , Choice of Steak Course, Semi Buffet set Lunch......個人覺得最低係 Lobster & Beef Set Lunch $298 有前菜、沙律、鵝肝、半隻波士頓龍蝦、牛肉薄燒及迷你切粒魚生飯...... 沙律夠凍...爽脆、但前菜一般般皮脆肉嫩、最精彩中間還是粉紅色牛柳除咗本身質素好之外亦不得不讚 長谷川師父的功夫,不似一般鐵板燒把牛柳切粒炒幾吓、然後比你食。最後係炒飯、味噌湯及芽菜。炒飯及味噌湯 ok 、芽菜就炒得麻麻
約了人在尖沙咀傾生意、友人一早訂咗檯。

招呼:不過不失、有笑容 (而家好難得)
帳單
長谷川鐵板達人
一問之下、原來長谷川師父是日本海賀的開國功臣
、而且還帶同佢徒弟一齊嚟...勁!!!
維港美景
高居臨下欣賞維港景色,心情都靚D
餐牌
前菜及沙律
沙律夠凍...爽脆
、但前菜一般般
三文魚
皮脆肉嫩、最精彩中間還是粉紅色
鐵板牛柳
牛柳除咗本身質素好之外亦不得不讚 長谷川師父的功夫
,不似一般鐵板燒把牛柳切粒炒幾吓、然後比你食。
炒飯
最後係炒飯、味噌湯及芽菜。
炒飯及味噌湯 ok
、芽菜就炒得麻麻
題外話/補充資料: 臨走時在壽司 bar 見到一班以前在見城的壽司師父在這裹工作、下次嚟試吓D壽司得唔得先。 如果要指明要長谷川師父幫你煮、訂檯時一定要講明。原來佢而家有好多 "粉絲" (Fans)
2012-05-10
炒飯