餐廳: 鐵板燒海賀
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
咁啱見到係銀座既代表就試下😂 呢到既樓底夠高,地方開揚闊落,亦有好正既海景🌊 裝修風格摩登時尚,以深灰同木系🪵為主~ 座位有好多選擇,可以揀睇廚師表演🎭、睇海景🌊、或者私人空間包場都得,而且野食既配搭有心思又好食😋 係值得回頭既鐵板燒🔥😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)海賀二人套餐 - $2480無花果蟹肉沙律 🦀🥗 (好味指數:😍😍😍😍)上面拆左好多梳完整既蟹肉🦀,唔會散開或者好碎,味道鮮甜多汁,質感綿密,配埋清香既無花果、新鮮爽脆既沙律菜🥗,同埋酸酸甜甜既沙律醋汁🥗幾清新,用黎做開胃冷盤幾好~三文魚籽伴海雲醋 🍣🟠 (好味指數:😍😍😍😍)啲三文魚籽🟠粒粒飽滿,晶瑩剔透,卜卜脆咁,一咬落去感受到鮮香四溢、充滿魚脂香👍🏻 而下面就配左海雲同醋好特別~ 海雲其實係一種海藻,平時會加埋日本醬油、味淋、醋等等去醃制,質感爽口滑溜,好似幼細既粉絲咁,加上酸酸地咁咁晒開胃🤤磯燒鮑魚 🔥 (好味指數:😍😍😍😍😍)呢個鮑魚超大隻同厚肉,有𠝹左花刀,所以醃得更加入味,有鹹香又鮮味十足~ 口感亦都爽口彈牙,一啲都唔韌,配埋旁邊濃郁醇厚既鮑魚肝醬同清甜多汁既蘿蔔,感覺意想不到咁夾,相得益彰~ 個蘿蔔好甜,又煮

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

海賀二人套餐 - $2480
無花果蟹肉沙律

無花果蟹肉沙律 🦀🥗 (好味指數:😍😍😍😍)
三文魚籽伴海雲醋

三文魚籽伴海雲醋 🍣🟠 (好味指數:😍😍😍😍)
磯燒鮑魚

磯燒鮑魚 🔥 (好味指數:😍😍😍😍😍)
呢個鮑魚超大隻同厚肉,有𠝹左花刀,所以醃得更加入味,有鹹香又鮮味十足~ 口感亦都爽口彈牙,一啲都唔韌,配埋旁邊濃郁醇厚既鮑魚肝醬同清甜多汁既蘿蔔,感覺意想不到咁夾,相得益彰~ 個蘿蔔好甜,又煮到軟腍入味,成個組合都好好食😋
鵝肝

鵝肝 🦢 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
鵝肝🦢真係幾時食都正🤤 今次幾厚身,表面煎得酥脆,入面口感豐腴肥美,軟滑綿密,味道香濃醇厚,油香幾出~ 旁邊配左酸酸地既莓汁同埋酸酸甜甜既蜜桃🍑,特別過經典配搭蘋果🍎,又有消膩既效果~ 另外仲可以配埋金黃香脆既多士🍞
大蝦

大蝦🦐 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
啲大蝦🦐好大隻同飽滿🤤 全部都剝左殼,啖啖肉咁食好正🤤 啲蝦🦐煎到帶啲焦香,肉質爽脆,蝦味濃郁唔會有雪味❄️,味道鮮甜,煎過之後更加香口同有油香~ 蝦頭亦有啲豐腴肥美既蝦膏,連埋一齊食仲正🤤
A4宮崎牛

A4宮崎牛 🐮 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個A4宮崎和牛肉好正😋 小編叫左5成熟,上枱既時候已經切好,所以見到裡面係粉嫩既粉紅色,煎得啱啱好~ 口感緊緻順滑, 肉質鮮嫩同埋牛味🐮幾重,油花分佈均勻,紋理清晰,煎過之後油香更加出,入口即溶但又唔覺得油膩~ 旁邊仲配左蒜片🧄

松露和牛炒飯 ⚫️🐮🔥🍚 (好味指數:😍😍😍😍)
日本既炒飯🔥🍚相對上無咁油膩,今次既炒得幾乾身同有穫氣,粒粒分明,落左芳香馥郁既黑松露⚫️、肥瘦適中既和牛粒🐮同香口既蛋絲🥚就更加香,啲和牛粒🐮既牛味幾濃郁同埋油香幾出,感覺幾好食🤤

櫻花蝦炒飯 🌸🦐🔥🍚 (好味指數:😍😍😍🤩)
小編就鍾意上面個和牛炒飯🐮🔥🍚多啲,呢個炒飯🔥🍚一樣夠乾身同有穫氣,粒粒分明,我亦有有鹹香既櫻花蝦🌸🦐同埋香口既蛋絲🥚,不過如果個蝦味🦐再出啲就更加惹味

漬物 (好味指數:😍😍😍😍)
上左啲醃蘿蔔,酸酸地同爽口,可以清一清味蕾先食甜品
味噌湯

味噌湯 🥣 (好味指數:😍😍😍😍)
味噌湯 🥣係日本既國湯🥣,質地清澈,味道濃厚,鹹中帶甜,亦有少少鰹魚🐟風味既餘韻,有海帶同豆腐都唔錯~
抹茶芝士蛋糕

甜品 - 抹茶芝士蛋糕🍵🧀🍰 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
原本以為個芝士餡🧀係抹茶味🍵,原來個底照係原味芝士蛋糕🧀🍰,上面再加抹茶🍵mousse~ 個蛋糕🍰質感濕潤厚實,芝士🧀既鹹香味幾出同口感夠rich,抹茶🍵mousse就口感綿密幼滑,帶有少少抹茶🍵特有沙沙地既感覺,亦有清新既海苔香味~ 咁樣夾埋一齊食感覺個層次更加出,亦唔會話好甜,啱晒抹茶🍵fans😍

“Sorrento” Limited Edition - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
特登揀左杯特別既cocktail, 係由Prosecco、St. Germain、柑橘🍊同自家製蜂蜜檸檬汁🍯🍋調製而成既,味道輕盈清爽見稱,有幽香又有活力既果香,酸酸甜甜咁,氣泡質地軟綿,充滿青蘋果🍏、檸檬🍋、柚子🍊、蜜桃🍑同花香🌸氣息,感覺refreshing又易入口~

Honey Moon (好味指數:😍😍😍😍)
另一杯就係mocktail黎既,用左番石榴、蜂蜜🍯同菠蘿汁🍍調整而成,一樣酸酸甜甜咁,清新又帶有少少氣泡🫧既刺激感,可以開胃解膩,亦都好似個名咁味道偏香甜啲~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩