餐廳: 熊拉麵 (白加士街)
資訊:

2016-01-19 209 瀏覽
新開拉麵店,好多人排隊,又試下先☺️ 長期門口有人等緊,門口有d清酒架凳比人坐,唔使企咁耐! 一路等一路睇下食咩先👀有拉麵,仲有迷你飯😍😍😍但肚就得一個🤔🤔 終於等到位啦,坐bar枱睇住師傅整!好有日本feel,師傅同店既人有時溝通都係用日文,身邊坐既客人好多都日本人,佢地一齊傾計,得我一個唔明,好似係日本咁呀😍😍店員好親切話枱下面有勾可以掛袋,周圍又有籃可以放野! 我叫左個熊拉麵走蔥,揀左叉燒,再外加一份五花腩😆😆 湯底清甜唔油膩,除左豬骨面,仲有海鮮既鮮甜😚😚 拉麵要左幼身,同樣彈牙,有口感! 食食下後尾枱既妹妹突然講廣東話😨問媽媽覺得咩最好食!我超想搭嘴講,最好食係五花腩📢📢📢果然冇加錯錢叫多份,有少少咬口,仲有少少甜味,肥肉但唔膩! 一份肉有3大塊,好抵!! 最後要講講溏心蛋☺️原隻上,好流心,好開心!👏🏽👏🏽👏🏽
新開拉麵店,好多人排隊,又試下先☺️
長期門口有人等緊,門口有d清酒架凳比人坐,唔使企咁耐!
熊拉麵再加五花腩
拉麵要左幼身,同樣彈牙,有口感!
細身拉麵
五花腩
最後要講講溏心蛋☺️原隻上,好流心,好開心!👏🏽👏🏽👏🏽
溏心蛋
熊拉麵再加五花腩