2022-08-24 588 瀏覽
🔷 🥯〰️ 有一天平日經過海港城附近,難得見到SAKImoto唔洗排隊,又比我見到開心果味既Milk butter Maritozzo,忍唔住衝左入去試下🫢🫢這間店不只是一間麵包店,餐廳在裏面,裝修好簡約但很舒服,而且會不停播放輕快音樂💖〰️ 餐牌上有太多選擇,我們突然都變成有選擇困難症,選擇了很長時間才有決定。但餐廳員工很好,不會施加任何壓力🤗🍽 🔹 Milk butter Maritozzo 開心果 日本甜點爆紅,相信大家會對呢份甜點不陌生,奶油夾心軟極生麵包🥯仲要係開心果味道,除了有開心果忌廉好柔軟亦有香脆開心果粒😍😍開心果味濃香卻偏甜💜🔹糖心蛋蛋沙律拼照燒雞三文治 套餐望到糖心蛋個樣都已經忍唔住心心眼😍 咁事實上又真係唔會整得難食😇 精髓係燒雞上,原以為配上凍凍地既蛋沙律,燒雞嘅味道會變得好唔滑。慶幸相反🫣🫣 而且香甜既粟米湯好正🥰🥰🥰🥰🔍 題外話食完都忍唔住要買多2磚「極美」同「極生」來麵包,要拎返屋企同屋企人分享🤭 📌 SAKImoto Bakery 嵜本 高級Shokupan專門店 📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3208號舖
🔷 🥯

🍽