2019-06-21 567 瀏覽
難得去觀塘食lunch,特登上網睇下有咩好既coffee brunch食,見到呢間日式all day breakfast幾得意,就book左黎試下☺️餐廳位於地鐵站附近工廈,walkable distance👌🏻餐廳唔大,閒日lunch hour 1點左右都坐到7成滿,環境感覺都舒服食物選擇唔算多,全部都有少少日式elements,同外面既all day breakfast 餐廳比,有d唔同🍳🍞🥗 和式全日早餐 $128 西式All day breakfast 就食得多日式真係第一次所謂既日式其實就係少左d煙肉火腿,變左鰻魚🙂 鰻魚唔大片,但十分厚肉,味道唔錯,唔算好多汁,清清地👌🏻對女士而言,可以話貴精不貴多本身跟多士,加左$12輕sourdough,麵包近邊個d位會煙韌d,中間好軟熟👍🏻炒蛋好滑👍🏻👍🏻仲有沙律,薯仔同一條幼身德國腸整體黎講份量偏少,男仕會唔夠食喔🥩🍚 慢煮封門牛柳定食 $108牛柳用慢煮方式烹調,質感超級林同軟熟牛味比一般既牛柳濃味,似草飼牛一樣咁濃作為$108lunch set,份量都真係少得有d誇張女士食應該都係岩岩好夠飽🤡☕️Flat white 咖啡品質不容

🍳🍞🥗 和式全日早餐 $128
對女士而言,可以話貴精不貴多
炒蛋好滑👍🏻👍🏻
仲有沙律,薯仔同一條幼身德國腸
整體黎講份量偏少,男仕會唔夠食喔
和式全日早餐

🥩🍚 慢煮封門牛柳定食 $108
牛柳用慢煮方式烹調,質感超級林同軟熟
牛味比一般既牛柳濃味,似草飼牛一樣咁濃
作為$108lunch set,份量都真係少得有d誇張
女士食應該都係岩岩好夠飽🤡
慢煮封門牛柳定食

☕️Flat white
咖啡品質不容置疑,夠曬香濃
一d都唔酸,入口算滑🉐🉐🉐

🍫🥛Dark Chocolate
💢💢💢❌❌❌❌
未飲過咁難飲既朱古力😑
所謂既黑朱古力,應該係將黑朱古力片加凍奶打碎
飲到朱古力碎,可以話有口感既,但我唔太buy....
朱古力同奶溝唔埋,奶還奶,朱古力還朱古力
整體無咩味,淨係飲到奶,失望🙍🏽
凍黑朱古力

整體食物質素唔錯,都算有d特色,但份量真係偏少,男士一定食唔飽🤨🤔 咖啡質素都唔錯,奶同咖啡豆都高質👍🏻 價錢係觀塘工廈黎講都偏貴,屬於中環價錢,可以黎試下既,又或者買take away coffee☺️

Food Score: 8/10
Environment Score: 7.5/10