2020-02-26 774 瀏覽
成日行街都見過霸嗎拉麵,朋友話想試,就去左將軍澳個間食下濃厚豬骨豚肉拉麵我呢d重口味人士見到濃厚就點左,見到自己個個同朋友個個湯底就知我冇叫錯,湯底好濃郁,麵條幼身,掛湯力強豚肉可以見到色澤好令,好肥美,而且唔係切到好薄個隻,食落口感更佳醬燜雞叉燒味玉拉麵朋友揀呢個湯底比我個個清,加上係用左雞肉,比較健康🙈其實一開始望到雞叉燒我以為係有雞有叉燒,但原來係用雞肉做到好似叉燒咁😂所以大家唔好誤會羽根燒餃子上openrice見到呢道菜咁多人推介,個名又咁特別,中意食餃子既我當然要試下😋佢個底有一層由水,鹽,小麥粉整成既粉漿,日本就叫呢個羽根,我呢個香港人第一次食,佢咁整係會食到好脆既皮,如果就咁食個層粉就有食到小麥香,但要中意小麥個陣味既人先會中意食🙈柚子雪葩呢個係日本既包裝原個上,佢望落平平無奇,但食落柚子香好濃,做飯後甜品一流👍🏻埋單每人$117,日式拉麵店黎講都算抵食,下次食可以再試其他🙆‍♂️

成日行街都見過霸嗎拉麵,朋友話想試,就去左將軍澳個間食下

醬燜雞叉燒味玉拉麵

醬燜雞叉燒味玉拉麵