2023-12-11 883 瀏覽
收完工落tst買完野勁重🫨諗住都係响附近食個飯就算,行上K11見到有間X茶食蛋包飯,因為太開陽冇去到,望一望見到入面又有一間就行入去,舖頭位置比較隔涉,首先要經過一連串賣衫嘅舖頭,轉彎再轉彎先至揾到。木系嘅裝修令人一入到去覺得好舒服,男經理帶我哋入去坐低响window side 嘅位置,感覺好relax。男經理轉頭就拎個水壺嚟斟水,點知整到一枱都係水,但佢就施施然行返去水吧度同另一男同事,水吧男同事傾偈,正所謂3個女人一個墟,原來三個男人圍埋都好多嘢講😳即刻扣咗分。叫咗個牛腰肉蛋包飯加帶子牛腰肉淋滑,旋風蛋香滿滿賣相討好,打咭一流❤️白灼西蘭花冇味👎🏻白烚粟米冇味👎🏻👎🏻急凍帶子唔熱又冇味👎🏻👎🏻另一個係芝士牛肉漢堡橡果黑豚扒芝士用火槍燒到燶晒😵‍💫牛肉漢堡又乾又硬👎🏻👎🏻黑豚扒個粉撲得仲厚過我扒裡面都係唔熱嘅😵‍💫另外仲追加咗一堆小食難食到冇心機影相👎🏻👎🏻👎🏻食物方面只有炸薯餅同個白飯係熱,其他嘢都係室温甚至唔可以稱得上係暖。但最最最令人失望嘅係,從頭到尾,只有一位女服務員係工作緊,男經理,男同事,男水吧,甚至中途有位男廚房同事,4個人圍住响個水吧度,一路嘆住佢杯水果茶一路傾偈,傾到

牛腰肉蛋包飯
叫咗個牛腰肉蛋包飯加帶子

牛腰肉淋滑,旋風蛋香滿滿
賣相討好,打咭一流❤️

白灼西蘭花冇味👎🏻

黑豚扒個粉撲得仲厚過我
扒裡面都係唔熱嘅😵‍💫

另外仲追加咗一堆小食
難食到冇心機影相👎🏻👎🏻👎🏻

但最最最令人失望嘅係,從頭到尾,只有一位女服務員係工作緊,男經理,男同事,男水吧,甚至中途有位男廚房同事,4個人圍住响個水吧度,一路嘆住佢杯水果茶一路傾偈,傾到我都知佢上次送咗部電話俾女朋友,上次放假去咗邊度玩🤷🏻‍♀️

而個女同事就好似被排擠咁自己默默做默默做,落單,傳菜,收碟,斟水一腳踢。而呀經理只係負責帶位同埋單收錢🤦🏻‍♀️

香港地越嚟越多連鎖大集團嘅餐廳,想搵一啲小店已經唔多,有好嘅環境好嘅位置,但係食物質素同服務質素咁差嘅話,好難會有回頭客,好難經營落去。希望貴公司真係可以好好改善一下,從食物做起,從員工入手。

2023-12-11