2022-08-01 231 瀏覽
今日收工同朋友來尖沙咀食日式燒肉放題,全部都係卡位梳化位,坐得好舒服😌食物種類繁多:有刺身,壽司🍣,一品料理,炸物,沙律🥗…;燒肉方面有多款牛肉,豬肉,雞肉刺身:我點咗三文魚,甜蝦,八爪魚,希靈魚,吞拿魚…大部份刺身都係厚切,鮮甜肥美壽司🍣:一口一件,細細件唔會太飽,炙燒三文魚腩肥美,魚油香重;鰻魚好香,有少少細骨;壽司飯好軟熟,暖暖的燒牛肉:顏色鮮嫩,油脂分布平均,切得夠薄好快熟,肉質軟熟,牛味都幾香燒豚肉:豬肉好搶火 🔥, 較容易焦,店員教我哋放喺側邊燒冇咁容易焦,泡菜豬肉有少少辣更惹味燒雞肉:加咗孜然粉同黑椒嘅雞翼好香好惹味,特登海邊容易啲熟炸物:溫度夠熱夠香脆但粉漿比較厚實沙律🥗:沙律菜同青瓜都幾新鮮爽脆菠蘿炒飯:珍珠米粒粒分明,加咗菠蘿酸酸甜甜好開胃

食物種類繁多:有刺身壽司🍣,一品料理,炸物,沙律🥗…;燒肉方面有多款牛肉,豬肉,雞肉

刺身

壽司

燒牛肉:

燒豚肉:
豬肉

燒雞肉:
加咗孜然粉同黑椒嘅雞翼好香好惹味,特登海邊容易啲熟
雞肉

炸物:
溫度夠熱夠香脆但粉漿比較厚實
炸物

沙律🥗:
沙律菜同青瓜都幾新鮮爽脆
沙律

菠蘿炒飯:
珍珠米粒粒分明,加咗菠蘿酸酸甜甜好開胃
菠蘿炒飯

刺身