📍 大本瀛日式放題喺旺角兆萬中心有幾層食日式放題,見到呢間好多人推介,食物款式多,同時價錢唔貴,絕對係糧尾之選!🤩🍽️兩小時任飲任食日式放題 $298 +1/位第一輪點左冷盤,有壽司同刺身~上枱時用冰住,保持刺身嘅溫度👍🏻亦用乾冰噴出煙霧,好打卡!🤣同埋擺盤好靚,完全係藝術品😙叫左甜蝦、泰式生蝦、油甘魚、珍寶帶子等等,刺身就比較中意帶子,味道幾鮮甜,而且好肥美,冇雪味!😍🍣壽司當然都唔少得啦,試左火灸京蔥三文魚壽司、和牛壽司、蒲燒鰻魚壽司同火炙香蔥左口魚邊壽司,基本試曬佢既火炙壽司🫣▶️最推薦既係和牛壽司同埋火炙香蔥左口魚邊壽司~兩款都較juicy! 和牛壽司完全唔會差過出面嘅餐廳,牛味幾濃郁,有驚喜!而左口魚就油脂豐富,有種入口即溶既感覺😍第二輪就點咗啲串燒類,有香草燒羊架、汁燒翠肉瓜、炭燒雞翼、鹽燒牛舌、沙嗲雞串、韓式烤腩肉同板燒牛仔骨,差唔多成個list都點左🫣▶️比較推薦嘅係燒羊架,幾入味,同時唔會燒到好韌;牛舌亦都係必點,食落幾爽口!而沙嗲雞串個沙嗲汁既味道唔錯,雞肉既肉質都唔差😋第三輪就試一品料理,有鹽燒珍寶大蝦、鑊炒薯仔安格斯牛柳粒、和風芝士焗廣島蠔同和風茄醬芝士焗一口雞~每樣

📍 大本瀛日式放題

🍽️兩小時任飲任食日式放題 $298 +1/位
第一輪點左冷盤,有壽司刺身~上枱時用冰住,保持刺身嘅溫度👍🏻亦用乾冰噴出煙霧,好打卡!🤣同埋擺盤好靚,完全係藝術品😙叫左甜蝦、泰式生蝦、油甘魚、珍寶帶子等等,刺身就比較中意帶子,味道幾鮮甜,而且好肥美,冇雪味!😍
刺身

香草燒羊架
韓式烤腩肉

鹽燒珍寶大蝦
和風芝士焗廣島蠔

第三輪就試一品料理,有鹽燒珍寶大蝦、鑊炒薯仔安格斯牛柳粒、和風芝士焗廣島蠔同和風茄醬芝士焗一口雞~每樣都係熱辣辣上枱,仲見到出煙添🤓
▶️推薦:鹽燒珍寶大蝦,蝦肉幾彈牙,唔係鞋口既肉質~同埋都有成隻手咁大隻🤩;和風芝士焗廣島蠔,芝士味道偏甜,蠔🦪焗完之後唔會縮晒水,份量亦都唔會好大份,啱晒想試少少既朋友仔~

芝麻雞翼

第四輪點少得炸物!😝試左芝麻雞翼、榴槤炸彈同椒鹽雞軟骨~炸物都幾出色,即叫即炸,炸粉亦都唔係好厚,啱啱好!
▶️推薦:當然係芝麻雞翼!雞翼入味,我仲encore咗兩次添😆;榴槤炸彈亦都啱晒鍾意食榴槤嘅朋友仔,流心嘅質地簡直係冇得輸😙

椰汁紫米露

最後一輪係甜品🍦甜品每人一款,同朋友分別揀咗木糠布甸同椰汁紫米露(熱),連甜品都有八款可以選擇😊
▶️推薦:椰汁紫米露,比得上出邊糖水舖,紫米好足,味道唔會過甜!

✨食飽之後出邊有兩個大雪櫃裝雪糕同雪條,款式都幾多!另外要讚嘅係間舖頭嘅服務質素唔錯,店員會不停幫你更換用過嘅碟,亦都冇漏單嘅情況👍🏻上菜速度都好快,係幾好嘅用餐體驗😆表示會encore!

⭐️好味指數: 8/10

📍 大本瀛日式放題 (旺角)
旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓全層

#旺角 #大本瀛 #日式放題 #兆萬中心 #炸物 #刺身