講到喺兆萬中心搵食,如果係食日式放題,「大本瀛日式放題」會係比較唔錯嘅選擇,食物款式多,味道都唔錯,服務又好好,上菜前會遞上熱濕紙巾供客人清潔雙手,喺我食雪糕、雪條嘅時候,Staff會連埋熱茶為我送上,而且不論收紙、出餐、收碟嘅速度都係好快,最鍾意餐廳會安排同類型菜式一齊上菜,咁就唔會令菜式口味成日轉變而好混亂。*此餐廳收取加一服務費。20:30入座晚市日式放題套餐(兩人$596),十二款刺身,包括有挪威三文魚、油甘魚、赤蝦、甜蝦、珍寶帶子、北寄貝、馬刀貝、紋甲魷魚、泰式生蝦、日本角螺、希靈魚、鮑片,每一款食落都好新鮮;大本瀛玉子燒味道香甜。手握壽司(跟餐$0),黑松露劍魚腩壽司,劍魚腩肉質肥美,配以黑松露醬食用,食落好香口;黑松露珍寶帶子壽司;蟹膏珍寶赤蝦壽司,表面鋪有蟹籽、蟹膏,赤蝦肉質爽口,食落有鮮味。火炙壽司(跟餐$0),香辣汁燒和牛壽司,和牛肉質嫩滑,配以辣椒絲、香蔥、香辣汁食用,食落好惹味;蒜香牛油三文魚壽司;胡椒岩鹽燒左口魚邊壽司;黑蟹籽吞拿魚壽司。特式卷物•手卷(跟餐$0),黑松露三文魚拖羅蓉卷;黃金肉鬆金龍卷;牛油果軟殼蟹手卷,表面鋪有蟹籽、美乃滋、苦菊,軟殼蟹口感酥

*此餐廳收取加一服務費。

特式卷物•手卷(跟餐$0),黑松露三文魚拖羅蓉卷;黃金肉鬆金龍卷;牛油果軟殼蟹手卷,表面鋪有蟹籽、美乃滋、苦菊,軟殼蟹口感酥脆,配以牛油果食用,味道清新。

凍盤小食(跟餐$0),三文魚岡山柚子汁沙律;白雲鳳爪;川椒皮蛋;手拍青瓜。

和風料理(跟餐$0),清酒煮蜆,蜆肉肉質飽滿,味道鮮甜。

⼀品料理(跟餐$0),芝士黃金焗帆立貝;秘製香蒜焗廣島蠔,表面鋪有蒜蓉、香蔥、辣椒,廣島蠔食落好Juicy;鑊炒薯仔安格斯牛柳粒;照燒汁炒牛舌,口感軟腍,味道甜鹹;鐵板炒雜菜。

爐端燒•鐵板燒(跟餐$0),鹽燒牛舌;韓式烤腩肉,表面鋪有韓式豆瓣醬,味道香辣;香草燒羊架;板燒牛仔骨。

炸物(跟餐$0),自家製錦卤雲吞;椒鹽公仔魚;流心芝士年糕,口感外香脆內煙韌,芝士味道鹹香。

南亞風味(跟餐$0),鳳尾蝦春卷;炭燒豬頸肉,食落有咬口,配以泰式甜辣醬食用,味道正宗;泰式冬蔭公。

天婦羅(跟餐$0),天婦羅炸蝦、天婦羅茄子,即叫即炸。

甜品(跟餐$0),朱古力蛋糕,口感鬆軟,內有朱古力醬,流心效果突出;紅棗椰汁燉桃膠雪燕,好足料,味道清甜;椰汁紫米露,口感綿密,甜度適中;椰汁奶凍;咖喱奶凍。
  • 刺身
  • 壽司