2018-10-12 70 瀏覽
其實我好少會過黎杏花村,以前細個有親戚住呢度就黎得多。由細到大我都覺得杏花新城呢個商場特別靚特別夢幻,而家長大左呢個感覺都係無變。呢度既店鋪都配合返商場個主題,變得同係其他地區既分店唔同。行行下見到座旋轉木馬,覺得幾特別,所以就決定係度食。周圍都裝修得好夢幻,好多公仔,同個名一樣,好似置身係天堂咁。睇得出店主花左好多心思係裝修度。立體Menu,打開時都幾有驚喜是日既餐湯係洋蔥煙肉蘑菇湯,湯内煙肉和洋蔥粒都唔少,飲落都有蘑菇既味道。沙律都幾大份,2個人都幾乎食唔哂香煎墨魚餅睇相都見到係煎得好靚,肉眼都睇到d墨魚粒,都幾多幾足料。點埋旁邊個酸辣醬汁,就perfect!美式BBQ豬排骨豬排骨有手臂咁長,其實我覺得豬排骨上既醬汁已經好足夠,不過旁邊仲有個美式BBQ汁。蟹籽蟹棒忌廉意大利墨汁寬條麵個寬條麵整得幾好,唔會太淋剛剛好。都落得幾多蟹籽,幾乎每一啖都食到蟹籽,口感更豐富。Chocolate Mousse朱古力味道濃郁,甜度適中,但略嫌有少少硬。套餐+$15就可以轉特飲,我杯荔枝沙冰係超多荔枝肉,多到其實用肉眼都見到。其實我不嬲對cafe既食物要求都無咁高,畢竟我覺得cafe唔多唔少都係食

立體Menu,打開時都幾有驚喜

餐湯

沙律都幾大份,2個人都幾乎食唔哂

朱古力慕絲

Chocolate Mousse
朱古力味道濃郁,甜度適中,但略嫌有少少硬。

沙冰

其實我不嬲對cafe既食物要求都無咁高,畢竟我覺得cafe唔多唔少都係食個環境。但我覺得呢度作爲cafe黎講,食物都唔錯。而且d staff都好nice,我見到仲會同隔離枱d小朋友玩。
2018-10-05
沙冰