2011-07-09 188 瀏覽
朋友仔選來公司附近的試試既不用外出暴露在猛烈陽光下, 多好麵包 隨餐附送的麵包仔, 三種口味; 雖然分辨唔到係來自咩品種, 但係覺得好好味。有軟的, 外有芝麻既, 就好香~ 有d似餐包咁; 另外有隻香草味的, 都係林身; 餘下既就係好硬既法國麥包, 呢個就唔太鍾意Croissant 呢度最出名既Croissant, 一場黎到點可以唔食呢?! 好香脆既外層, 內裡軟林林, YUMMY~~~ 而且仲係熱辣辣, 好似新鮮出爐咁。難怪咁有名!!Egg mimosa layered with tuna & zucchini 先睇menu 其實唔知係咩, 只係覺得個名得意又唔知係咩就叫黎一試(有D take risk?!) 哈哈, 危中有機, 就食到個新野, 又幾好味bor~ 佢係一層蛋白, 一層蛋黃蓉, 再一層吞拿魚, 底層有d青瓜等蔬菜搞拌而成既野。如果4 層一齊食, 只會食到好濃既好鹹既吞拿魚, 本人recommend 一層層咁食先試到好味道, otherwise 就只會覺得自己笨左, 成百蚊去食罐頭吞拿魚而已。Crispy pocket 有4種口味選擇, 我地叫左 braised
朋友仔選來公司附近的試試
既不用外出暴露在猛烈陽光下, 多好

Crispy pocket 有4種口味選擇, 我地叫左 braised vegetables & tomato confit with mozzarella cheese. 雖然要等15分鐘先整好, 但都好快手。有好濃既tomato 汁, 配埋mozzarella cheese, 後者簡直係我既至愛。相反就唔係好食到有蔬菜做餡。Anyway 都係唔錯既選擇。

食完唔會有好飽既感覺, 不過食左好野, 感覺都唔差。臨走見到好多靚靚既cakes, 下次要試埋個tea cake set 先~!

麵包
Croissant