上星期即興約左同事黎呢度食lunch,今日食過返尋味,又黎食返餐先。餐牌好似一本雜誌,有湯粉,撈粉,飯,沙律,小食,飲品等等,價錢中環黎講真係經濟實惠。是冧彈雞沙律 $78 另加一上次食左是冧彈雞全米椰子湯粉,今餐唔肚餓,叫左是冧彈雞沙律。是冧彈雞份量有6大件,同上次一樣係脆皮炸鷄肉,口感外脆内嫩,今次多d雞胸肉所以感覺唔太滑,不過好多肉食,可惜無左上次個甜甜醬汁味道就差d。沙律其實係青木瓜絲沙律,撈左紅蘿蔔絲同少少青瓜粒加車厘茄,下底墊有生菜,加有脆口花生碎,份量可以,不過我期望沙律份量再多d,因爲話嗮都叫自己做沙律。青檸檬水(跟餐)我以爲係青檸,點知係普通檸檬兩片,失望。我呢個餐埋單$86,座位正常,服務過得去,衛生可以好少少。中環呢個價錢有位坐唔趕客都算好抵食。
是冧彈雞沙律 $78 另加一
是冧彈雞沙律

青檸檬水(跟餐)
青檸檬水
我以爲係青檸,點知係普通檸檬兩片,失望。

2022-08-26