自從開關以來,好多香港人都選擇返內地食嘢,當然我都唔例外😂😂因為內地餐廳性價比實在太高!!但奈何最近我嘅回鄉證過咗期,唯有留港消費,振興經濟🤣🤣🤣今日就嚟到大圍呢間開咗冇耐嘅烤魚店,試一試究竟係香港食烤魚追唔追得上內地嘅水平🤔由於係中午嘅關係,餐廳推出咗一啲一人套餐,因為我諗好少人會喺晏晝選擇同朋友去食一大盤嘅烤魚🤣🤣我同女朋友兩個人去食,首先嗌咗青花椒烤魚套餐,配料加咗腐竹、萵筍同金菇。而餐廳除咗烤魚之外,仲有米線、串燒,同埋涼拌嘅小食,所以我地仲嗌咗一個胡椒豬肚雞湯米線同埋涼拌無骨鳳爪🤤🤤🤤首先個烤魚黎到個份量嚇親我🤯🤯一個人真係爭啲食唔晒,份量冇花冇假,呢個價錢性價比完全係超班,一食落去魚肉非常之鮮嫩,好香嘅青花椒味,而佢嘅汁唔會太鹹,辣度可以調節,非常之送飯😋😋😋隨餐仲附送咗一杯西柚味氣泡水,唔太甜非常解渴🥰🥰另外胡椒豬肚雞湯米線個湯非常之鮮甜,碗米線啲雞多到誇張🤣🤣豬肚都唔錯,唯一美中不足係胡椒味唔夠濃,而個無骨鳳爪配料非常多,鳳爪非常之爽彈,洋蔥有少少辣辣地但同時亦有鮮甜嘅味道,正🤤🤤涼拌麻辣汁食落十分過癮,值得一提我同女朋友坐嘅卡位旁邊有一幅玻璃牆攞嚟影食物相打卡,十分之

隨餐仲附送咗一杯西柚味氣泡水,唔太甜非常解渴🥰🥰

另外胡椒豬肚雞湯米線個湯非常之鮮甜,碗米線啲雞多到誇張🤣🤣豬肚都唔錯,唯一美中不足係胡椒味唔夠濃,而個無骨鳳爪配料非常多,鳳爪非常之爽彈,洋蔥有少少辣辣地但同時亦有鮮甜嘅味道,正🤤🤤涼拌麻辣汁食落十分過癮,值得一提我同女朋友坐嘅卡位旁邊有一幅玻璃牆攞嚟影食物相打卡,十分之適合!!餐廳分兩層,非常多位,位置亦都好闊落,坐得好舒服。

總括嚟講,估唔到嚟到大圍可以食到咁高質素嘅烤魚🥰🥰下次唔想返大陸都可以近近哋嚟呢度過吓癮🥹🥹