2018-07-07 208 瀏覽
飲茶其實不外乎都係食蝦餃、燒賣、叉燒包、鳳爪、雞扎……利寶閣改咗佢嘅作風, 點心紙多咗好多新款嘅點心。 所以我點左啲平時比較少食到嘅點心。 百花球好油膩, 但係入面嘅蝦膠都幾彈牙,蝦膠包藏咗小小嘅芝士,我覺得芝士分量可以多返少少。 呢個一上枱嘅時候,我仲以為侍應俾錯左, 原來佢係芒果沙律卷,個賣相真係好差,食落去都唔覺得係芒果沙律卷, 究竟我食咗啲乜? 本以為呢個會好似黃金糕咁,佢上枱嘅時候我心諗死火啦!都唔方好食㗎喇! 點知出奇不意地 覺得佢幾好食喎! 呢個米糕有少少甜,又有少少咬口,而佢又有少少好似煎燶咗咁嘅味道, 好啱我。 呢兩款係孖寶, 其實我係想食上湯龍蝦伊麵 配唐生菜,但係同事想食呢款。 其實賣相就唔差嘅,但雞有雪藏味,雞胸嘅位好鞋,扣左好多分, 醬汁又冇乜味。而櫻花蝦炒飯,一啲油分都冇, 並唔係指佢 炒得好,係乾到好難先可以吞得落。食物質素就真係好普通呀! 服務更加係劣質, 明明睇到個茶壺冇水都扮睇唔到, 伙記都幾多下,但真係做只有2,3個囉!
飲茶其實不外乎都係食蝦餃、燒賣、叉燒包、鳳爪、雞扎……

芝心龍鬚百花球
鮮蝦香芒沙律卷
香煎黃金小米糕
脆皮燒汁雞(半隻)

櫻花蝦海皇炒飯

2018-07-04