2024-03-23 11 瀏覽
龍亭 (佐敦)》最近做野做到個人好攰好頹,難得完左一個大event真係要比自己休息下慰勞下自己😋🐟煙三文魚沙律煙三文魚沙律我見好多鐵板燒餐廳都會用嚟做前菜,但龍亭嘅師傅用左醋、魚子醬同埋一隻好少見嘅龍珠果作為配搭,不錯不錯🐣魚子醬溫泉蛋香港人依家對於整蛋越嚟越出色,但師傅嘅心思加左少少魚子醬嘅鹹香味令到個菜昇華,蛋就唔洗講滑到一下就溜入喉嚨😋🐟鐵板海鮮兩品今次嘅鐵板主菜分兩款,先嚟嘅係海鮮。我地揀左刺身級嫩滑帶子、煎到脆皮肉質厚實嘅東昇斑、好有咬口蒜香味濃嘅南非鮑魚,以及彈牙爽口嘅白鱔🤭四款都係私心推介🐮鐵板肉類一品🐥有留意開我地嘅,都會知我地係牛魔王同雞肉愛好者,五成熟牛柳配竹炭鹽同蒜片,厚厚嘅雞扒點住秘製嘅醬汁食🤤一個字,超正!🍚蛋炒飯 麵豉湯簡單嘅蛋炒飯直頭係考驗師傅,今次飯入面配少許蒜蔥同紅蘿蔔,煎炒到有焦香脆脆口感再加埋蛋同飯,口感同味道有別於其他。🫶🏻🍨甜品🍧日本柚子雪葩同紫薯雪糕各有特色,係味道上前者唔會太酸,後者唔會太甜👍🏻加埋特別嘅爆珠紅豆令到件事玩味創意十足食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐體驗⭐️⭐️⭐️/5性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5如果你都想試下呢間食物質素超班有創意嘅鐵板燒,記
龍亭 (佐敦)》

🍨甜品🍧

食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

如果你都想試下呢間食物質素超班有創意嘅鐵板燒,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦

地址: 佐敦寧波街27-31號地下A-D號舖

#teppanyaki #seafood #fish #foiegras #panfried #wineanddine #beer #japanese #salad #abalone #asianfood #sake #drinksanddine #hkfood #drinks #hkfoodblogger #hkfoodie #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
煙三文魚沙律
魚子醬溫泉蛋