2021-08-22 454 瀏覽
同事話柴灣有間炸雞兄弟,個樣好似幾吸引於是約埋全部人都唔帶飯叫外賣黎食我哋叫咗個10人餐食完都真係好飽,有沙律三款唔同嘅炸雞薯條湯年糕炒年糕仲有一款不知名嘅炸物。為咗宗門炸雞嘅由來,啲盒沙律係好重要㗎,都幾新鮮嘅芝士薯條-如果芝士粉可以再落多少少會更好食甜醬炸雞辣辣地幾惹味個人來講最鍾意呢一隻蜜糖炸雞,食嘅時候仲係熱辣辣㗎炒年糕,年糕口感都幾好,好怕太硬或太淋既,仲有一款人蔘雞湯年糕,但係太好食唔記得咗影相呢個就係不知名嘅炸物啦,都唔知要點咩嚟食亦唔知係咩,似係麵粉炸出嚟嘅。同埋咬落去感覺好油膩,所以最後大家試咗一口就唔再食啦。整體來講,覺得絕對值得一試,尤其係殉道過嚟仲係熱嘅呢一個值得一讚。至於炸雞方面,都好juicy外脆內軟,喺附近返工真係可以叫一次外賣嚟試吓😎

為咗宗門炸雞嘅由來,啲盒沙律係好重要㗎,都幾新鮮嘅

芝士薯條-如果芝士粉可以再落多少少會更好食

甜醬炸雞辣辣地幾惹味

個人來講最鍾意呢一隻蜜糖炸雞,食嘅時候仲係熱辣辣㗎