2016-05-29 632 瀏覽
食住個炸雞潮 豬先生豬小姐今晚尼到sodam chicken潮潮聖 吃吃雞 環境唔錯 以「木」色同黑色作主調 比人沈實嘅感覺 座位都十分闊落 坐得舒服 播住k-pop mv 岩哂一眾韓粉 must eat的當然是人氣炸雞啦 我地點左蜜糖芥末香蔥口味 另外點左紫菜卷芝士波波拼盤同螺肉拌冷麵~飲品就一人一杯 菊花蜜特飲同埋提子特飲 拼盤係最先上菜嘅 三款小食當中 我最喜歡嘅係紫菜卷 炸至金黃嘅佢香脆可口 裏面係韓式粉絲 有著兩種層次嘅口感 點埋醒胃酸辣醬 得左 芝士波波比較硬身 帶微微煙韌 口感有啲似肉 芝士並非軟滑拉絲的那種但芝士味卻香濃 薯條有比較下就無咁特別啦 不過勝在熱辣辣 切粗條兼脆身 調味方面除黑椒外 加入椒鹽相信會更吸引 一個字「辣」尼形容尼個冷麵!佢隻辣係慢慢滲出尼個隻 食得辣嘅朋友仔應該會食得好過癮 好彩料同麵係分開嘅 否則會食唔到 螺肉唔算多 但配上生菜青瓜等爽脆配料 無咁辣其實唔錯 可惜麵身偏軟腍 口感上爭啲~ 登登登登!有請主角出場!好壯觀嘅炸雞山呀! 唔同部位嘅雞雞都有 雞髀 雞翼 雞胸等等 總共有成十一二件 份量十足 金黃色嘅
播住k-pop mv

一個字「辣」尼形容尼個冷麵!佢隻辣係慢慢滲出尼個隻
食得辣嘅朋友仔應該會食得好過癮
好彩料同麵係分開嘅 否則會食唔到

螺肉唔算多 但配上生菜青瓜等爽脆配料 無咁辣其實唔錯
可惜麵身偏軟腍 口感上爭啲~
蜜糖芥末香蔥炸雞
登登登登!有請主角出場!好壯觀嘅炸雞山呀!

金黃色嘅炸雞炸至乾身 香脆卻不油不膩 肉質雖未稱得上嫩滑 但充滿肉汁啖啖肉嘅滋味確實令人食指大動
重點 一定要趁熱食!
蜜糖芥末醬好開胃 芥末並唔嗆鼻 好醒神 甜甜的 豬小姐勁點個醬
仲要每件炸雞都加幾條蔥哈哈
菊花蜜同梳打嘅配撘幾有驚喜 係創新嘅嘗試
清甜解渴 滲出淡淡菊花香氣 而且唔太甜 好fresh
提子特飲 passionate love
「passionate love」又一浪漫名字
提子特飲同樣大大杯 提子味梳打醒神清爽 會比菊花特飲較甜 但最重要係一點也不藥水!奉上彩虹雪條一支 邊飲邊食 爽呀!

sodam chicken嘅炸雞就試過啦 其實對部隊鍋都相當有興趣
有「雞」會再尼嚐味
2016-05-23