慶祝父親節,揀左呢間同屋企人食蒸氣海鮮鍋!🦐🦀🐚.餐廳位於尖沙咀天文台道,環境唔錯,枱同枱之間都隔幾遠,又有包廂,私隱度幾高。.我地嗌左翡翠海中寶套餐,每位$398 + 10%。湯底係冬瓜盅,有原個冬瓜放落鍋底🦐🦀🐚.呢道嘅鍋火氣好高速,唔洗等好耐就有得食!.首先有黑松露蒸蛋,呢個超出奇意料地好食!蛋蒸得十分嫩滑,入面係好似鏡咁滑,一粒氣泡都無!蛋嘅面頭加上黑松露,好香好好味😍👍🏻👍🏻👍🏻沙包蜆好清,肉厚而且幾大粒😋😋😋.花甲套餐本身睇係跟海中蝦嘅,但因為冇晒蝦,轉了做花甲🐚花甲幾清,食到海水鮮味😋花蟹🦀花蟹非常新鮮,鮮甜而且有豐富蟹膏!每人都分到有蟹殼,蟹肉同埋蟹螯✌🏻.大連鮑魚鮑魚用咗蟲草菇蒸,清清地又爽口彈牙👍🏻.日本元貝😋最愛蒜蓉粉絲了!惹味得黎同彈牙嘅元貝十分之夾!🍜元貝大大粒,嫩口好味😋..以上嘅海鮮逐樣蒸完之後就可以打邊爐,冬瓜盅湯底仲有排骨同埋啱啱嘅海鮮水份淆製而成,所以湯底非常鮮甜,真材實料,用料新鮮😋.美國桶蠔😍超肥美嘅桶蠔,大粒過個碗🤩頓時感覺抵食返晒!.西班牙黑毛豬腩片豬腩片肥瘦均勻,幾香肉味🥰肉嫩多汁!手打四寶丸+娃娃菜有蝦丸,鯪魚丸,墨魚丸,豬肉丸,全部都係
慶祝父親節,揀左呢間同屋企人食蒸氣海鮮鍋!🦐🦀🐚
冬瓜盅湯底

呢道嘅鍋火氣好高速,唔洗等好耐就有得食!

沙包蜆
好清,肉厚而且幾大粒😋😋😋
花甲
沙包蜆+花甲

花蟹🦀
花蟹

大連鮑魚
鮑魚用咗蟲草菇蒸,清清地又爽口彈牙👍🏻

美國桶蠔
😍超肥美嘅桶蠔,大粒過個碗🤩頓時感覺抵食返晒!

西班牙黑毛豬腩片
豬腩片肥瘦均勻,幾香肉味🥰肉嫩多汁!

手打四寶丸+娃娃菜
有蝦丸,鯪魚丸,墨魚丸,豬肉丸,全部都係店家手打嘅😝
手打四寶丸

冬瓜盅湯底