2022-10-10 77 瀏覽
北角新開手工意粉店 計埋已經係佢哋第四間分店 不過我都只係首訪門口store front幾好影 有兩張枱放喺度 不過旁邊係建築材料公司同汽車維修公司 而且對正條馬路 唔會好想坐出面食物方面 佢哋主打招牌手工意粉 用意大利麵粉同鹿兒島雞蛋 每日新鮮店內製造寬帶麵賣相幾好 麵條有咬口 口感唔錯 不過略嫌偏鹹 而辣肉腸肉醬細扁麵亦屬一般 如果以作為招牌菜嚟講 佢哋只屬合格反而甜品就幾有驚喜 有我最愛嘅tiramisu, lady fingers浸咗三種秘密酒(其中一款食得出應該係橙酒) 令到餅底比較濕潤 係我喜愛嘅做法整體水平而言 算係中規中矩 未去到mind blowing地步 有鑒於一份寬帶麵索價$248 明白其他地方比較少見 但要求始終會比較高啲
慢煮牛肋骨肉醬寬帶麵
Tiramisu