2021-05-11 1181 瀏覽
✨中環特色老撾菜✨•我對大家唔住😭打我啦...鬧我啦...🥺sem尾太忙先無update😭好啦~因為Jojo成日會去中環 但次次去親都係食得貴又麻麻哋好食🥲今次!終於搵到一間CP值勁高既😍連個frd都跟住話:呢間真係可以回頭!究竟有幾吸引?🔥🔸食物簡評(✔️收取加一服務費)•💭白咖喱豬頸肉見求 $78呢個性價比好高,賣相又吸引😍配菜多、份量又足!同朋友share最後都係食唔晒😂見求即係飯~由紫糯米、糯米、白米整成!口感煙韌🥱白咖喱好重椰汁味😚豬頸肉不過不失啦,但有好多塊😂!但我想重點讚佢既薯角😍勁脆勁香口🔥•💭老撾牛肉100%全米湯粉 $78呢個我朋友就大讚😝面質好煙韌,食落有少少米香,確實係同平時米粉唔同🥱牛肉粉除咗有牛肉片,仲有牛丸(唔係打人嗰啲🤣)、芽菜、豆卜🔥湯底濃郁而唔重味精😚整體唔錯,但都係果句,份量真係超級多....😂•💭是拉差牛油雞翼 $35必食!必食!必食!🔥呢個價錢普通雞翼都必食啦係咪🤣是拉差其實係香甜辣椒醬😜而牛油雞翼係開邊,食嘅時候好方便😚外脆內嫩,甜甜辣辣咁食到好過癮😙但唔知點解我覺得佢有少少鹹蛋香味🤣🤣🤣(味覺失調 劉浩龍)•💭芒果糯米飯 $38見到呢個價錢.
✨中環特色老撾菜✨

🔸食物簡評(✔️收取加一服務費)

💭白咖喱豬頸肉見求 $78

💭老撾牛肉100%全米湯粉 $78

💭是拉差牛油雞翼 $35

💭芒果糯米飯 $38
見到呢個價錢...真係平到唔知講咩好😂好抵呀!!!糯米飯同泰國嗰款有啲唔同,呢隻係糯米加紫糯米,口感偏甜🤩伴碟有花生碎、椰絲,而椰汁調味啱啱好!整得幾出色😛

💭椰香綠茶 $30
好特別🤣仲要好igable!比你自己倒落去😂綠茶味甘香,加埋椰汁又幾match!而且呢度啲嘢飲唔係死甜😛

💭椰香奶茶 $30
味道香醇濃厚🤩但朋友話我嗰杯綠茶好飲啲喎~🤣我就覺得奶茶同椰汁真係唔係太match🤫所以係麻麻哋,不過奶茶茶底好香😜

🔸IGable:(不適用於打卡)

但都講幾句啦~呢度始終樓上鋪,人流唔係好多🧐所以我去食嘅時候係好寧靜!得兩三台客!枱與枱之間空間好大,講八婆野都冇人知🤣私隱度算幾好🤞

🔸整體評分

食物:🧡🧡🧡🧡