2018-10-27 696 瀏覽
因9點要到附近上堂,所以決定一早同朋友食個豐富早餐先去上堂😋朋友提議左幾間coffee shop,最後被呢間的牛角包吸引,決定黎試試!店鋪不難找,就喺利東街過一個街口,見到押鋪轉入去行陣就見!嘩!間鋪明明話8點開,我地8:10去到,已經坐無虛席排緊隊😱見佢櫥窗款款麵包都咁吸引,唯有冒著遲到上堂的險等啦!見店裡十分熱鬧,員工都活力笑容十足!最後08:35終於有位!我地一早諗好就要堪稱全港最好味既牛角包🥐!加埋sourdough egg tart($12),配多杯flat white☕️,咁就圓滿啦!牛角包我地望住新鮮出爐已經流曬口水!外皮焗得香脆,裡面軟熟,牛油味香濃,真的推介!反而egg tart凍了有點失色,值得一讚是整個滿滿的蛋漿!酥皮夠薄,食一個也沒有太大罪惡感😋flat white是天鵝拉花,賞心悅目,可加$5 for extra shot只可惜要趕著去上堂,不能慢慢細嚐咖啡美店,下次有機會再好想再試試其他包點!提提大家想食記得要預時間排隊等位😂
店鋪不難找,就喺利東街過一個街口,見到押鋪轉入去行陣就見!
croissant
flat  white
2018-10-26
$67 (早餐)
croissant
flat  white