2018-02-12 168 瀏覽
今日黎開將軍澳探閨蜜既BB, 同小朋友玩,真係要好多精力。我俾佢👦🏻放哂電💀,但佢仲充滿力量🐒。 要去食下野充下電先!朋友話最近有間走日洋風格既餐廳開左,d 野食幾靚,咁一於去試下啦。至於👦🏻,當然交俾人地既奶奶👵🏼湊住先😁-餐廳位置開揚,走日洋風格坐位之間冇逼迫感,坐得舒服餐牌選擇都多,而且價錢合理-🌟角切魚生飯、麵䜴湯刺身色澤新鮮 粒粒厚切肥美刺身鋪滿係香軟既日本醋飯上賣相吸引🤤很愛三文魚籽、蟹籽既海水味加上獨有鹹香🤤三文魚、油甘魚等等都很鮮甜-🌟辛辣蕃茄醬海老意粉🍝意粉清爽不油膩酸酸甜甜蕃茄醬適量地沾滿每根意粉還帶點小辣口感 很開胃蝦🦐都爽口新鮮簡單既搭配,味道不錯呢-🌟松露野菌酥皮卷本身好鍾意食菇🍄松露野菌夠香口🤤依個酥皮卷即叫即整,夠哂熱辣辣皮薄香脆,餡料豐富一口咬落去,菇味香濃-🌟一口麵包布甸配宇治抹茶軟雪糕絕對是一款不能錯過既甜品💫粒粒金黃麵包布甸麵包皮焗得脆卜卜,外脆內軟陣陣撲鼻既蛋香🤤麵包布甸的口感,介乎於軟綿綿既海綿蛋糕同香滑燉蛋之間依款甜度剛剛好雪糕有兩款味可選: 牛乳味 / 宇治抹茶味我揀左最愛既綠茶雪糕甘甜濃濃茶香、質地細滑一口雪糕配上暖暖既布甸一冷一熱口感層
今日黎開將軍澳探閨蜜既BB,
同小朋友玩,真係要好多精力。
餐廳位置開揚,走日洋風格

坐位之間冇逼迫感,坐得舒服
餐牌選擇都多,而且價錢合理

🌟角切魚生飯、麵䜴湯

刺身色澤新鮮
粒粒厚切肥美刺身鋪滿係香軟既日本醋飯上

賣相吸引
🤤很愛三文魚籽、蟹籽既海水味加上獨有鹹香
🤤三文魚、油甘魚等等都很鮮甜
🌟辛辣蕃茄醬海老意粉🍝
意粉清爽不油膩

酸酸甜甜蕃茄醬適量地沾滿每根意粉
還帶點小辣口感 很開胃
蝦🦐都爽口新鮮
簡單既搭配,味道不錯呢
🌟松露野菌酥皮卷

本身好鍾意食菇🍄
松露野菌夠香口🤤
依個酥皮卷即叫即整,夠哂熱辣辣
皮薄香脆,餡料豐富
一口咬落去,菇味香濃
🌟一口麵包布甸配宇治抹茶軟雪糕

絕對是一款不能錯過既甜品💫
粒粒金黃麵包布甸
一口麵包布甸配宇治抹茶軟雪糕

麵包皮焗得脆卜卜,外脆內軟
陣陣撲鼻既蛋香🤤
麵包布甸的口感,介乎於軟綿綿既海綿蛋糕同香滑燉蛋之間
依款甜度剛剛好
雪糕有兩款味可選: 牛乳味 / 宇治抹茶味

我揀左最愛既綠茶
雪糕甘甜濃濃茶香、質地細滑
一口雪糕配上暖暖既布甸

一冷一熱口感層次豐富
好有驚喜👍🏼
水準很高呢!!
餐廳價錢唔貴又有一定水準
下次再黎將軍澳,都會揀番依間
仲想試下佢其他主食同甜品呢🤤