2020-03-16 52 瀏覽
好耐都未食過台灣菜,咁岩經過見到有間老媽拌麵專門店就試吓牛肉麵有咩唔同😍♡ ♡ ♡麻辣老鍋麵薄薄肥牛肉,墨魚汁豬肉丸好結實,仲有麻辣味嘅鴨血我去唔到有我最鍾意嘅響鈴推出後豐富湯底加咗花椒,八角,蒜頭🧄辣椒乾🌶香味濃郁,仲有主角麻辣一啖真係刺激味蕾😍♡ ♡ ♡川味燒牛肉麵試咗一啖湯底原來用牛骨熬製而成味道非常濃郁帶少許甜味,湯底選取豆瓣醬及大椒味道唔會太重,三種牛肉部份牛筋超彈牙女士大愛增加膠原,牛腱夠晒煙呀,牛肚爽口夠入味,仲有蘿蔔夠甜味😋♡ ♡ ♡洛神花茶酸酸甜甜,清新可口 ,適合女士飲用♡ ♡ ♡荔枝綠茶荔枝肉點綴係綠茶之中,甘香唔會有苦澀味,適合唔鍾意飲甜嘅飲品人士♡ ♡ ♡炸大雞排我曾加咗椒鹽同埋胡椒粉外脆內嫩,越食越好嘢未,如果加一杯啤酒簡直係絕配♡ ♡ ♡澎湖花枝丸Order完送到枱上即炸嘅花椒丸好香嘅魷魚味道肉丸好新鮮夠彈牙,配埋甜酸醬提升鮮味,越食越開胃

麻辣老鍋麵

川味燒牛肉麵

洛神花茶
酸酸甜甜,清新可口 ,適合女士飲用

荔枝綠茶

炸大雞排