2018-01-02 2134 瀏覽
附近街道好靜, 工廠區假期就一定係咁, 但一入酒店都有不少人, 我諗有好野自然可以吸引人來。當晚價錢每位$518, 我用7折優惠加原價10%, 最後$414.40, 我覺得以食物種類及質素算抵食 首先有即開生蠔, 長腳蟹, 青口, 螺, 不過不失。魚生有三文魚, 吞拿魚, 甜蝦, 帶子, 北寄貝, 八爪魚等沙律方面都算乾淨, 醬料選擇多, 要留意有個叫咩吞拿魚他他, 味道不錯。燉湯有迷你佛跳牆, 內有白菜, 2-3件豬骨, 1-2粒嚮螺, 小許瑤柱, 仲有1隻小鮑魚, 湯超甜 驚喜發現自家製蛇羹, 有蛇肉, 有卜卜脆, 有檸檬草, 食落同去蛇舖食一樣這個要同場加送每人兩隻燒虎蝦, 肉方面有羊架, 澳洲M5和牛, 煎鴨肝, 芝士火鍋,  叻沙湯粉雪糕要自己"筆", 欠缺衛生; 西米焗布甸不夠熱, 甜了一點;  芝士撻同香梨金寶比較好味我覺得食物方面好啱香港人, 唯獨熱盤不夠熱, 款式不夠, 不過這點好多大酒店都有這個問題員工方面其實可以看出他們有誠意做好, 門口接待, 帶位, 收碟, 分食物, 結帳服務都OK, 只是欠缺笑容, 給人感覺冰冷一點 , 有待改善整體來講我鍾意

首先有即開生蠔, 長腳蟹, 青口, 螺, 不過不失。

沙律方面都算乾淨, 醬料選擇多, 要留意有個叫咩吞拿魚他他
, 味道不錯。

驚喜發現
這個要

同場加送每人兩隻燒虎蝦
, 肉方面有羊架, 澳洲M5和牛
, 煎鴨肝, 芝士火鍋
,  叻沙湯粉

整體來講我鍾意
自家製蛇羹
迷你佛跳牆
題外話/補充資料: 其實香港人好鍾意一大班人去酒店食自助餐慶祝節日, "潮食街"近舊區, 不是遊客區, 食物級數不用走貴價, 只要好味, 款式多, 走地道風格, 價錢比出面酒店可以平多D, 應該能吸引好多人, 正如我所講有好野自然可以吸引人來。
2018-01-01
$414.4 (晚餐)
用餐優惠
優惠券