我是 nnccmmmmff
訊息
正顯示第 17 篇(共 7 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2018-05-07
MAY 18

當日收工去食, 6點幾去到, 唔駛等位, 叫咗豬手刀削麵, 麻辣牛肚刀削麵及凍豆漿chopstick      (1.)  勁失望沒有了拉麵, 沒有 "撻" 麵聲, 刀削麵現在比較長條,似機製...  無以前的口感dislike      (2.) 千萬不要叫豬手, 勁多毛, 超級差dislikedislikedislike       (3.)  麻辣越來越唔覺得麻, 唔夠味, 唔夠辣, 蒜都少了dislike
1 推介
芒果蛋糕
芒果蛋糕
0分鐘 (外賣自取)
2018-04-22
MAY 18

"金蘋果" 的蛋糕雖然不像 "連鎖式餅舖" 多款式, 但係小店情懷濃厚, 今次要了一個芒果蛋糕, 外形懷舊, 特點係多Cream,  芒果好甜, 味道好!yummy 鍾意食Cream一定鍾意like
牛柳配薯菜
牛柳配薯菜
2018-05-06
是次消費
每人約$60 (午餐)
MAY 18

星期日唔想出九龍, 去屯門三聖行吓, 見到邨內平台開了一間餐廳, 午餐$48-65, 不收加一, 都算OK, 入去試吓!    冷氣夠勁, 職員都好熱情來帶位, 幾排卡位, 寬敞, 光猛, 環保like  我們點了2個午餐,  牛柳配薯菜, 牛柳好軟, 味道OK, 份量都可以, 只是薯條淋了;  另一個喇沙湯金邊粉, 湯底普通, 金邊粉太硬, 這個麻麻地mad不過我見其他人點了豬排拼咩咩腸都幾大份, 好似好好味, 下次會再去試like
自家製蛇羹
自家製蛇羹
迷你佛跳牆
迷你佛跳牆
蛇羹
澳洲M5和牛
2018-01-01
是次消費
每人約$414.4 (晚餐)
用餐優惠
優惠券
JAN 18

附近街道好靜, 工廠區假期就一定係咁, 但一入酒店都有不少人, 我諗有好野自然可以吸引人來。 當晚價錢每位$518, 我用7折優惠加原價10%, 最後$414.40, 我覺得以食物種類及質素算抵食like  首先有即開生蠔, 長腳蟹, 青口, 螺, 不過不失。 魚生有三文魚, 吞拿魚, 甜蝦, 帶子, 北寄貝, 八爪魚等love 沙律方面都算乾淨, 醬料選擇多, 要留意有個叫咩吞拿魚他他really, 味道不錯。 燉湯有迷你佛跳牆, 內有白菜, 2-3件豬骨, 1-2粒嚮螺, 小許瑤柱, 仲有1隻小鮑魚, 湯超甜yummylike  驚喜發現excited自家製蛇羹, 有蛇肉, 有卜卜脆, 有檸檬草, 食落...
1 推介
專食CHEAP野既人
2013-08-13
是次消費
每人約$151.80 (晚餐)
SEP 13

睇完戲好開心去食啦 lol , 竟然兩位唔駛等, 咁就入去啦 chopstick , 點了美國進口牛肉放題, 第一碟牛同豬, 牛肥的但還算接受, 第二碟牛就出事了 shocked , 大半是肥 shocked , 接著侍應話 last order, 我們決定一次叫兩碟, 並叮囑侍應一定要瘦點, 之前太肥了, 點知傳菜出來兩碟牛仲恐怖 huffy , 大半是肥的, 傳菜只是傻笑沒有回應什麼, 我只要了其中一碟, 拍了照片, 我要將肥整走再涮, 是超超.........超肥huffy。湯底, 配菜, 烏冬及雪糕只算一般, 但主打牛做不好就什麼也沒用了! 雖然話一分錢一分貨, 但兩個人埋單要303.60元, 我覺得完全不值, 有...
這篇是 [非食評]
2011-05-03
是次消費
每人約$26 (晚餐)
MAY 11

終於見到佢哋開業, 好開心走入去, 點知個伙計完全唔掂, 我點糊辣湯底, 佢來個麻辣, 我老公點酸辣, 佢又來個麻辣, 我們和她爭論huffy, 她竟說糊辣湯底不辣的, 一論廢話就行開了huffy, 之後另一個伙計就說不好意思, 但叫返我們下次要看清楚單子才好食, 食了就冇辦法, 真是離譜huffy!!! 咪諗住自己好食就不理員工態度, 我們幫襯你幾十元不是要你們熱情招待, 最基本服務都應該有, 起碼你們伙計要清楚店內餐牌食品, 唯一替你們想到的就是你們新開業, 希望一個星期後你們有所改善!!!
炸雞麻辣米線
每人約$25
MAR 11

我一向鍾意食米線, 當然會留意米線舖的食評, 見到嚟間都好多人讚, 忍唔住搵日收工去試吓smile 去到是街市頂樓舖, 一早有心理準備裝修不會太好, 但係總算ok, 我叫了炸雞麻辣米線, 炸雞又多又新鮮炸, 外脆內嫩, 好味道, 湯底麻辣味十足, 我個人非常喜歡, 個種麻辣味我想是我暫時食過最好的tongue 至始之後去了幾次, 不過有兩次閉門休息, 原來食米線都要講緣份!!!mad
Top