2018-03-25 817 瀏覽
今日成班friends 約左去希慎廣嗰間南小館食嘢, 入到餐廳, 以為去錯西餐廳添, 布置很新潮同別緻, 一D都吾似食上海菜嘅食店, 啱晒我哋班年青人冷盆拼盤: 四喜烤麩, 馬蘭豆腐, 涼拌木耳, 糖醋排骨 ~烤麩同馬蘭豆腐好好食, 好Fresh!!黑松露炒河蝦仁~黑松露味濃郁, 蝦仁夠爽口!!風沙小黄魚~煎得好香脆!!酒香時蔬~有淡淡酒香!!大白菜肉絲炒年糕~好多入味肉絲, 年糕煙靭, 加埋多多汁一齊食, 味道配合得剛好!!上海菜肉餛飩湯~ok好味!!排骨湯麵~湯麵彈口, 排骨炸得香脆!!鮮肉小籠包~皮略嫌太厚!!招牌生煎包~都香脆好味!!甜甜拼盤~茉莉花紅豆愛玉凍, 杏仁白玉雪耳蜜瓜布丁, 椰香紅棗糕, 紅豆水晶糖不甩, 外貌同名稱都好吸引, 平日好少可以食到咁特別嘅甜品, 愛玉凍很清新, 布丁很香滑, 紅棗糕同糖不甩則太甜!!餐廳內別緻嘅装修!!

黑松露炒河蝦仁~黑松露味濃郁, 蝦仁夠爽口!!

風沙小黄魚~煎得好香脆!!

酒香時蔬~有淡淡酒香!!

上海菜肉餛飩湯~ok好味!!

排骨湯麵~湯麵彈口, 排骨炸得香脆!!

鮮肉小籠包~皮略嫌太厚!!

招牌生煎包~都香脆好味!!

餐廳內別緻嘅装修!!