2024-03-25 499 瀏覽
平時以為餐廳係food court既其中一部份,細睇就發覺原來係另一番境象。今日試咗佢個二人嚐嘗套餐,因為門口個職員好落力咁話,而家有八折,折左之後500蚊左係幾性價比既😊一坐低,職員就會上碟小菜🔸甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯甘筍汁的清甜完美地襯托出帶子和鮮蝦的鮮味,而蛋包飯則為菜餚增添了豐富的口感🔸巴馬火腿卡邦尼年糕將經典的卡邦尼意粉改良,用年糕代替意麵,再加入巴馬火腿。年糕的軟糯口感與卡邦尼醬汁的濃郁風味完美融合,再加上鹹香的巴馬火腿,係一道西韓合璧既成功之一🔸燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜黑毛豬以燒醬油精心醃製而成,肥瘦相間清晰可見,搭配大醬生菜紫蘇葉葉,清爽解膩。🔸春日小甘筍芝士蛋糕蛋糕以甘筍蓉和芝士為原料,口感綿密細膩,甜而不膩。蛋糕上點綴著可愛的小甘筍造型,打卡必選🔸焦糖蘋果紅豆沙冰將酸甜的焦糖蘋果和香甜的紅豆沙完美結合,再加上冰沙的清涼口感🔸焦糖芝士山咖啡以濃郁的咖啡為基底,搭配焦糖芝士碎,咖啡的苦澀與芝士的甜膩完美融合,再加上焦糖的香氣,驚喜左我❤️餐廳每個坐位都可以有一個小角落,非常適合打卡,而且有自成一角既私隱度,野食又有新意,絕對可以再訪🫶🏻

一坐低,職員就會上碟小菜

🔸甘筍汁帶子鮮蝦蛋包飯

🔸巴馬火腿卡邦尼年糕