2022-02-06 106 瀏覽
呢間位於旺角嘅樓上越南餐廳裝飾風格時尚,環境幾舒服同chill,幾適合打卡,食物選擇不多,但都算有特色,如果平時都鍾意食越南野嘅話可以一試。1️⃣河內咖喱雞絲配斑蘭椰香飯$68推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻份量正常,唔太辣,食落有少少椰香味,配菜多,似食緊韓國拌飯。陣味正路,無特別驚喜,雞絲嫩,都可以一試。2️⃣香茅豬排配斑蘭椰香飯$75推薦指數:👍🏻👍🏻份量正常,個飯都係有少少椰香味,但冇咩特別,食落仲覺得個飯有少少dry,因為個飯冇咩汁,要全部配菜撈勻佢先有啲味,豬排亦都唔係好嫩,個人覺得比較普通,單純豬排配飯咁,不太推薦。3️⃣脆米紙薄餅$54 推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢一款薄餅比較特別唔係咁常見,幾特別,米紙底爽脆,以食落似豬肉乾嘅臘腸粒為主,咸香,配上千島醬同清新嘅蔬菜(青瓜同蘿蔔絲),唔太膩同有負擔感,都幾值得試吓。4️⃣南越蛋咖啡$35推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻本身唔太好咖啡,但見到呢杯咖啡個名覺得幾特別,有蛋係裏面,所以出於好奇想試下,雖然細細杯但勁好飲,有驚喜👍🏻上面嗰層有甜甜嘅蛋忌廉配合香濃咖啡,撈埋一齊非常夾,超推薦!

1️⃣河內咖喱雞絲配斑蘭椰香飯$68
推薦指數:👍🏻👍🏻👍🏻