2015-12-15 1081 瀏覽
飯後想食甜品, 友人就陪我試呢間. 以前一開就已經好多人, 一直都冇試到. 後黎仲開埋隔離變成2間店.所以唔做等太耐就有位. 主要係輕食cafe. 有意粉, 飲品, 小食, 甜品個類....服務係好好, 會介紹menu食品啦, 而且食物多款又外觀吸引.green tea combo ($88) :有抹茶白朱古力心太軟配抹茶雪糕. 仲有焙茶焦糖燉蛋.心太軟既流心效果一流, 一切開就爆流抹茶白朱古力, 用蛋糕點埋抹茶白朱古力, 再加抹茶雪糕同食.好好味, 好濃郁甜美. (不過男仔覺得過甜). 而且都食出抹茶味.焙茶焦糖燉蛋好滑而且焙茶同蛋味岩岩好. 有蛋黃既濃香. 又有焙茶烘過既香. (本人就唔太中意焙茶既香, 有點似咖啡個d香).仲有要讚個芝麻脆餅, 又薄又脆, 芝麻味強. 仲有粒好似麻糬, 超好味, 軟燸又少煙韌.中間仲有d 脆脆增加咬口, 反而紅豆蓉比較甜又蓋過哂d味.青檸梳打 $30 (原價錢38, green tea combo 可飲品-$8) :友人飲既, 佢話唔太甜又清爽, 好岩男仔飲.

green tea combo
green tea combo ($88) :

有抹茶白朱古力心太軟配抹茶雪糕. 仲有焙茶焦糖燉蛋.

中間仲有d 脆脆增加咬口, 反而紅豆蓉比較甜又蓋過哂d味.
青檸梳打

友人飲既, 佢話唔太甜又清爽, 好岩男仔飲.

題外話/補充資料: 最正係甘好服務, 唔使加一.
2015-12-10
green tea combo